Поділитись:

Захист учителів: Раді рекомендують прийняти законопроект

Середа, 08 травня 2019, 10:50
Захист учителів: Раді рекомендують прийняти законопроект

Парламентський Комітет з питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді прийняти за основу зміни до законодавства щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання комітету, – повідомляє Освіта.ua.

Законопроект розробили з метою посилення законодавчого захисту педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників від погроз, образ, переслідування, фізичного насильства, а також встановлення додаткових гарантій щодо поваги до особистості, честі та гідності, справедливого і шанобливого ставлення до них з боку учасників освітнього процесу та інших осіб.

Проект закону також передбачає встановлення адміністративної відповідальності за вищезазначені порушення, а також встановлення адміністративної відповідальності за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів у закладах освіти.

«Розглянувши даний законопроект та враховуючи висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради, Міністерства освіти і науки України, а також враховуючи його актуальність, члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу», – повідомили у профільному парламентському комітеті.

Нагадаємо: 10 квітня у парламенті зареєстрували проект закону, метою якого є посилення законодавчого захисту педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників від погроз, образ, переслідування та фізичного насильства. Документ ініційований 26 парламентарями, які представляють різні фракції та депутатські групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цькування вчителів батьками можуть визнати булінгом

Надрукувати
мітки:
коментарів