Поділитись:

Міноборони не хоче створювати військовий госпіталь на базі лікарні у Ковелі

Четвер, 12 травня 2016, 16:38
Міноборони не хоче створювати військовий госпіталь на базі лікарні у Ковелі

У військово-медичному департаменті Міністерства оборони України розглянули рішення Волинської обласної ради щодо утримання на балансі ПАТ "Укрзалізниця" державного закладу "Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО "Львівська залізниця", у якому пропонували відкрити на базі ковельського закладу військового госпіталю на 120 ліжок.

У відповідь Міноборони повідомило, що внесені зміни до ст. 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надають статус учасників бойових дій особам, які брали участь в антитерористичній операції, а отже, належать до категорії осіб, які мають право отримувати медичну та реабілітаційну допомогу у госпіталях ветеранів війни.

Як йдеться у повідомленні, на сьогодні в Україні функціонує 29 регіональних госпіталів для ветеранів війни на 8,5 тис ліжок в усіх регіонах України. Задля наближення надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції, вони зможуть отримувати реабілітаційні послуги та лікування на території їх проживання або в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни. Потужність зазначених закладів дозволяє щорічно надавати медичну і реабілітаційну допомогу близько 150 тис осіб з числа ветеранів війни.

Державним бюджетом на 2016 рік створення та фінансування нових військових госпіталів та реабілітаційних центрів не передбачено. Заходи з розширення військових госпіталів, враховуючи ситуацію, яка виникла в державі, відбулися в 2014 році. Як повідомляють у міністерстві, подальше збільшення їх ємності або формування додаткових військових госпіталів на цей час не планують.

"Слід зазначити, що жодна країна світу не спроможна утримувати військові госпіталі в більшості населених пунктів. Військово-медичні клінічні центри регіонів та військові госпіталі, як структурні одиниці Збройних Сил України, формуються і утримуються в гарнізонах з урахуванням дислокації військових формувань і їх головним завданням є медичне забезпечення особового складу Збройних Сил України. Чисельність медичної служби Збройних Сил України та кошторис Міністерства оборони України на 2016 рік не передбачає можливості утримувати державний заклад "Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО "Львівська залізниця" та створювати на її базі військовий госпіталь", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Я Б ЗАБРАВ І ЩЕ Й МОГОРИЧ ОБЛАСНІЙ РАДІ ПОСТАВИВ", – ДЕПУТАТ ЩОДО КОВЕЛЬСЬКОЇ ВУЗЛОВОЇ ЛІКАРНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024
24 січня 2024
18 січня 2024