Поділитись:

Більшість дорожніх знаків в Луцьку встановлені з порушеннями

Четвер, 12 травня 2016, 17:33
Більшість дорожніх знаків в Луцьку встановлені з порушеннями

Громадські активісти-водії закликають міську владу та патрульну поліцію об'єднатись для вирішення проблемних ситуацій щодо впорядкування дорожнього руху та правильного розміщення дорожніх знаків та розміток у місті.

Про це йшлося у четвер,12 травня, під час обговорення теми щодо впорядкуванні дорожнього руху в місті.

Участь в обговорені взяли керівництво Луцької міської ради та Патрульної поліції Луцька, представники Департаменту ЖКГ, депутати міської ради.

Громадський активіст Сергій Шараєвський назвав головні проблеми, які існують сьогодні в сфері організації дорожнього руху в місті.

"Переконаний, що коли є проблема, то треба шукати шляхи її вирішення. Дуже хотів би щоб співпраця будувалась на цих засадах і щоб чиновники не шукали "відмазки" чому не можуть зробити", – сказав Сергій Шараєвський.

Він навів декілька прикладів того, де у місті є встановлені знаки з порушеннями. Відтак, є плачевною ситуація із розміщенням дорожніх знаків на вулиці Червоного Хреста, які суперечать один одному.

"Виходить така ситуація, що всі хто приїде до апеляційного суду всеодно, хоче чи не хоче, порушить", – сказав Шараєвський.

Також він зауважив, що є необґрунтованою присутність знаку "Зупинку заборонено" з лівої сторони вулиці Кривий Вал (біля "Гранд-персони"). Не менш поширеною проблемою є розміщення з порушенням знаку "Рух заборонено" по всьому місту. Також є проблема з неправильним розміщенням зупинок міського транспорту, які створюють небезпеку для водіїв.

"Окрім постійних знаків тимчасові знаки теж розміщуються з порушеннями. Адже вони мають бути виконані на жовтому тлі і повинні у відповідний термін бути демонтовувані. У місті є багато непотрібних тимчасових знаків, які ніхто не забирає", – підкреслив він.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зауважив, що чиновники, які понад десять років займаються питаннями впорядкування дорожнього руху, можуть і не помітити тої чи іншої проблеми у цій сфері. Тому є важливим те, що небайдужі люди звертають на це увагу і, навіть, мають свої пропозиції та ідеї щодо вирішення проблеми.

"Пропоную відокремити всі пропозиції. Адже чимало з них є доречними, а є й такі, що потребують обговорення", – зазначив Григоренко.

Він додав, що є питання, вирішення яких не залежить суто від міської ради.

Громадський активіст Михайло Шелеп додав, що окрім дорожніх знаків існує й проблема з нанесенням дорожніх розміток. Оскільки вони найчастіше наносяться перед Днем Незалежності, а в інші пори року рух транспорту на дорогах міста відбувається фактично без дорожніх розміток, адже вони стираються.

"Департамент ЖКГ прив'язує ситуацію з розмітками до тендерів, які через якісь причини не можуть вчасно провести. Тоді варто проводити якусь позатендерну процедуру, щоб дорожні розмітки наносили декілька разів в рік, а не лише перед Днем Незалежності", – повідомив Шелеп.

Заступник директора департаменту ЖКГ, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк зауважив, що фарба на дорожніх розмітках тримається мінімум три місяці.

Також Михайло Шелеп підняв актуальну тему парковок в місті. На його думку варто задуматись над можливістю створювати на дорогах міста "кишеньки", як додаткові місця для паркування автівок.

Учасник обговорення Михайло Наход запропонував створити карту "Google maps" на якій позначити ситуацію з дорожніми знаками та розмітками яка є нині і кожен громадянин зможе вносити в неї якісь свої пропозиції щодо організації дорожнього руху.

Загалом вирішили, що є необхідність у створенні робочої групи, яка займатиметься системним вирішенням питання щодо організації дорожнього руху у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів