Поділитись:

Злочинна банда продавала на Волині крадені в Європі елітні авто (фото)

Четвер, 09 травня 2019, 16:05

Правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої на території Тернопільської та Волинської областей займалися заміною номерів агрегатів на крадених елітних автомобілях.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Працівники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили організовану злочинну групу, учасники якої протягом 2018-2019 років отримували на "перебивку" автомобілі еліт-класу, викрадені в Іспанії, Італії та інших країнах Євросоюзу, а згодом збували їх українцям.

Правоохоронці встановили, що організатором кримінального бізнесу є раніше судимий 34-річний мешканець міста Чортків. Чоловік замовляв у викрадачів марку та тип автомобіля, мав у наявності устаткування для перебивки номерних деталей, обладнане в гаражних приміщеннях, де установлене цілодобове відеоспостереження. 

Його «партнер»-співорганізатор – 46-річний житель міста Заліщики. Кримінальник відповідав за доставку викрадачами викрадених авто до Чорткова і сам мав необхідну апаратуру для угонів машин.

Оформленням документів на легалізацію автівок в Україні займався 41-річний волинянин, який в минулому притягувався до відповідальності у складі організованої злочинної групи за підробку номерів на автівках. Продовжуючи кримінальне ремесло, чоловік займався перебивкою окремих автозапчастин у Луцьку та надсилав їх поштою лідеру угрупування на Тернопільщину.

Ще одним з головних фігурантів виявився 34-річний уродженець Хмельницької області, нині мешканець Чорткова, в кримінальному досвіді має крадіжки і шахрайство. У викритій групі виконував роль спеціаліста з електроніки в автомобілях, чим займався у власних гаражах.

Серед інших учасників групи – жителі Києва, Чернівців, Львівської, Волинської та Тернопільської областей, кожен з яких виконував певну роль.

Під час спецоперації було одночасно поведено 26 обшуків на території Тернопільської, Волинської, Львівської, Чернівецької та Київської областей за місцем мешкання учасників групи та на місцях зберігання викрадених авто.

В результаті виявили та вилучили 6 викрадених транспортних засобів: TOYOTA AURIS, TOYOTA RAV4, три LEXUS NX 300h та AUDI Q5. Крім того: 3 карабіни з оптичними прицілами та глушниками, 3 тротилові шашки, набої калібру 5,45 мм та 9 мм, верстат для перебивки номерних агрегатів авто, заготовки та приладдя для внесення змін в номерні агрегати, GPS-трекери, радіопередавачі, радіостанції, кілька десятків мобільних телефонів, документи на автомобілі та номерні знаки.

Наразі лідеру групи та співорганізатору вже оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України та направили клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу. Готується оголошення підозри іншим учасникам злочинної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині сільська банда обкрадала будинки

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
15 березня 2024
10 березня 2024
07 березня 2024