Поділитись:

У центрі Луцька обстежують родимки

П'ятниця, 10 травня 2019, 15:01
У центрі Луцька обстежують родимки

У п’ятницю, 10 травня, до Всесвітнього дня боротьби з меланомою, в Луцьку на Театральному майдані лікарі-дерматологи оглядають родимки усім бажаючим.

Дерматоскопічне безкоштовне обстеження триває з 11.00 до 16.00.

На площі з самого ранку утворилася величезна черга.

У центрі Луцька обстежують родимки

Лучанка Жанна Ярмолюк каже, що прийшла на обстеження, бо приблизно п’ять років назад на її обличчі з’явилася велика родимка. Хоча на тілі родимок практично немає.

«Десь піти обстежитися, часу, як завжди, немає. А сьогодні вранці почула по радіо оголошення, що на Театральному майдані міста буде безкоштовне обстеження на меланому. Розказували, наскільки це небезпечно. Тому от я після роботи вирішила прийти. Постою годину, але людей дуже багато, тому не знаю, чи дочекаюся своєї черги. Було б дуже добре, якби такі обстеження проводилися частіше», – каже жінка.

Меланома – одна з найбільш злоякісних пухлин. В структурі раку шкіри займає близько 10 %, проте саме меланома спричиняє понад 80 % усіх випадків
смертності в цій групі. В Україні захворюваність на меланому становить 7,2 випадків на 100 тисяч населення. Меланома – серед тих типів раку, захворюваність на які у світі зростає найбільш стрімко.

У центрі Луцька обстежують родимки

У центрі Луцька обстежують родимки

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів