Поділитись:

Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:25
Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

Серед волинських нардепів найчастіше засідання свого комітету відвідує Ігор Гузь, а найрідше – Степан Івахів.

Про це повідомляє Громадська мережа ОПОРА.

Усі четверо представників волинської громади у парламенті працюють у різних комітетах Верховної Ради України. Зокрема, народний депутат від 19-го виборчого округу Ігор Гузь є заступником голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах. Представник 20-го виборчого округу Сергій Мартиняк працює у Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Обраний у 21-му виборчому окрузі Степан Івахів є членом Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Народний депутат Ігор Лапін, обраний у 22-му виборчому окрузі, працює у Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

Відповідно до інформації, розміщеної на офіційних сайтах комітетів Верховної Ради України, найчастіше відвідує засідання свого комітету народний депутат від фракції "Народний Фронт" у Верховній Раді Ігор Гузь. Показник його участі у засіданнях Комітету Верховної Ради України у закордонних справах становить 87%. Загалом за період з 27 листопада 2014 року по 10 травня 2016 року відбулось 61 засідання відповідного комітету. З них народний депутат пропустив 8.

Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

Навпаки, найнижчий показник відвідуваності засідань комітету у народного депутата Степана Івахіва, представника депутатської групи "Воля народу", який становить 12%. Із 33 засідань Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства народний депутат відвідав лише 4.

Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

Його колега по депутатській групі Сергій Мартиняк з 29 засідань Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин пропустив 24. Показник відвідуваності ним засідань відповідного комітету – 17%.

Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

69% засідань свого комітету відвідав народний депутат від фракції "Народний Фронт" у парламенті Ігор Лапін. З 27 листопада 2014 року до 10 травня 2016 року відбулось 45 засідань Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, у якому працює нардеп. На 14 з них народний депутат, який представляє м. Луцьк у Раді пропустив 14.

Як нардепи з Волині ходять на засідання комітетів

Довідка:

"Комітет Верховної Ради України – орган Верховної Ради України, який утворюється з числа народних депутатів України для здійснення за окремими напрямами законопроектної роботи, підготовки і попереднього розгляду питань, віднесених до повноважень Верховної Ради України, виконання контрольних функцій", - ідеться у Законі України "Про комітети Верховної Ради України".

Надрукувати
мітки:
коментарів