Поділитись:

Instagram блокуватиме акаунти по-новому

Субота, 11 травня 2019, 21:04

З 10 травня функція оскарження постів стала доступною користувачам соціальної мережі. Також Instagram змінила тактику з блокування акаунтів.

Керівник відділу політики Instagram Карина Ньютон (Karina Newton) каже, що юзери тепер мають право на повторну оцінку постів, які були заблоковані модераторами, – пише Детектор медіа. 

Інший модератор передивиться публікацію та відновить її, якщо вона була помилково прибрана із соціальної мережі. Користувача у будь-якому випадку повідомлять про рішення модератора. 

Нагадаємо, блокуються ті публікації, які порушують правила спільноти соціальної мережі. Приміром, в Instagram не можна публікувати пости з мовою ворожнечі чи голе тіло.  

Instagram також відходить від практики, коли акаунти блокувалися на основі відсотка шкідливих потів від загальної кількості публікацій. Тепер до уваги братиметься кількість порушень протягом певного періоду часу.

«Стара система була непропорційно корисною тим, у кого є велика кількість публікацій. Тому що навіть багато порушень були для таких акаунтів невеликою частиною від контенту, порівняно з рідкісним порушенням у тих, хто не публікує щось часто. Щоб запобігти зловживанням системою, Instagram не розкриє точного відрізку часу або кількості порушень, які тягнуть за собою блокування акаунту», — каже Карина Ньютон.

Окрім скарг від користувачів, публікації сканує й автоматизована система, перевіряючи їх на заборонений вміст. Також перевіряються хештеги, які були використані у пості. Якщо за цим хештегом багато контенту з порушеннями, то блокується сам хештег. Коли відсоток шкідливого контенту не такий великий, то алгоритми лише зменшуватимуть його аудиторію.

Крім того, компанія повідомила, що почне блокувати хештеги проти вакцинації, інформація за якими та місить неправдиві факти. Утім, коли за таким хештегом небагато неправдивого контенту, йому зменшуватимуть охоплення. В такому разі соціальна мережа планує показувати у спливаючих вікнах інформацію про вакцини з перевірених джерел.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів