Поділитись:

Без вибоїн і тріщин: в Україні по-новому вкладатимуть асфальт

Субота, 11 травня 2019, 14:50
Без вибоїн і тріщин: в Україні по-новому вкладатимуть асфальт

фото ілюстративне

Мінрегіон вводить обов’язкове використання перевантажувачів при укладанні асфальту на найбільших трасах.

Про це в мережі Facebook написав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Використання перевантажувачів буде обов’язковим при будівництві, реконструкції та капремонті міжнародних доріг, які відносяться до І категорії. Їх також доцільно застосовувати і на всіх інших дорогах.

За підрахунками експертів, ці зміни сприятимуть підвищенню якості дорожнього покриття в цілому на 30 %, продовженню строку служби таких доріг та мінімізації появи вибоїн, тріщин та викришування.

"Сегрегація у дорожньому будівництві – дуже негативне явище, яке знижує якість наших доріг. Це коли при неправильному укладанні асфальтобетонного покриття його частинки розподіляються нерівномірно, порушуються пропорції каменю, бітуму і повітря. Це може скоротити строк служби такого покриття до 50 %, стати причиною появи тріщин, вибоїн та викришування. Для того, щоб цього не було, ми прописали у ДБН використання спеціальних перевантажувачів при укладанні доріг. Вони забезпечать додаткове перемішування АБС-суміші перед укладанням. Це вирівняє її температуру і склад, підвищить щільність та рівність покриття", – зазначив Лев Парцхаладзе.

Без вибоїн і тріщин: в Україні по-новому вкладатимуть асфальт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пропонують малювати діагональні "зебри"

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів