Поділитись:

На Волині провели грошову оцінку земель

П'ятниця, 13 травня 2016, 11:08

У першому кварталі 2016 року на Волині провели нормативну грошову оцінку майже сотні ділянок поза межами населених пунктів.

Волинські земельники у 2016 році вже провели нормативну грошову оцінку 82 земельних ділянок за межами населених пунктів, – повідомили в ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Із них 45 – для підготовки лотів на торги, 12 – по водних об'єктах, 10 – для сільськогосподарського використання та 15 – промислових та під об'єктами енергетики.

Аби проводити ці роботи, з обласного бюджету у 2016 році передбачено 66,4 тис. грн та очікується ще 118,3 тис. грн при розподілі вільних залишків. Це дасть можливість забезпечити проведення нормативної оцінки ще для 143 ділянок (сільськогосподарського призначення 71 (1127 га) та несільськогосподарського 72 площею (1352 га).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ОЦИФРОВУЮТЬ ДАНІ ПРО ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ

Окрім того, у першому півріччі 2016 року оновлять нормативну грошову оцінку земель шести населених пунктів області: міст Нововолинськ, Рожище та Устилуг, смт. Стара Вижівка, села Рівне та Старовойтове Любомльського району.

Нагадаємо, що минулоріч оновили нормативну грошову оцінку земель 17 населених пунктів: місто Луцьк, 12 селищ та 4 сіл. Окрім того, поза графіком проведено ці роботи у 12 населених пунктах.

Довідка: закон України "Про оцінку земель" визначає, що грошова оцінка земельних ділянок залежно від призначення та порядку проведення поділяється на два типи: нормативну та експертну.

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Надрукувати
мітки:
коментарів