Поділитись:

Об’їзну дорогу до пункту пропуску "Устилуг" планують завершити у 2019

Субота, 11 травня 2019, 14:31
Об’їзну дорогу до пункту пропуску «Устилуг» планують завершити у 2019

Роботи, заморожені у 2002 році на ділянці дороги Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що проходить до міжнародного КПП «Устилуг-Зосін» в об’їзд міста Устилуг, відновлено.

Наразі автомобільна дорога Н-22, що є під’їзною до цього КПП, проходить центральними вулицями міста і в його забудованій частині становить близько 2 км, – інформує Укравтодор. 

Задля розвантаження населеного пункту від транспортного потоку та забезпечення під'їзду до КПП в його обхід реконструкція дороги Н-22 була передбачена ще на початку 2000 років. Ділянку протяжністю 2,5 км введено в експлуатацію у 2002 році. З того часу роботи зупинилися на тривалий термін.

На сьогодні підрядник зводить земляне полотно. Об'єм таких робіт чималий, адже проектна документація передбачає влаштування 8-метрового земляного насипу автодороги, для чого потрібно відсипати понад 28 тис. м3 ґрунту. Земляний насип автодороги вимагає ретельного ущільнення, яке запобігає просіданню ґрунту, підвищує його несучу здатність, зменшує фільтрацію води, підвищує стійкість укосів. Для якісного влаштування земляного полотна на об’єкті реконструкції автодороги Н-22 працює важка техніка: екскаватори, бульдозери, віброкатки, самоскиди.

Відповідно до планів, кордон України з Республікою Польща через міжнародний пункт пропуску "Устилуг-Зосін" вже цьогоріч можна буде перетинати новою об’їзною дорогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів