Поділитись:

Лорак, DZIDZO, Усик, Ломаченко: назвали зірок, які не платять податки

Субота, 11 травня 2019, 16:50
Лорак, DZIDZO, Усик, Ломаченко: назвали зірок, які не платять податки

Зірки естради, музиканти, шоумени, ведучі, спортсмени та інші улюбленці публіки разом задекларували понад 416 мільйонів гривень.

Про це у мережі Facebook повідомив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

Понад 200 відомих артистів, спортсменів та інших популярних особистостей долучилися до кампанії декларування доходів. Це і Потап, і МОНАТИК, і Тіна Кароль, і Климентій Скрипніков, і Олег Винник, і Констянтин Меладзе

Разом вони задекларували доходи у сумі понад 416 млн грн та сплатили податку на доходи фізичних осіб 44 млн грн і ще 5 млн грн  військового збору.

"Рекордсменами у особистому заліку стали два відомих ведучі, які отримали минулоріч найбільші суми доходів: 158 та 26,9 млн грн. Серед співаків рекорд – 11,8 млн грн", – повідомив Євген Бамбізов.

Проте не всі зірки виступають зразковими платниками податків. Нерідко забувають, що є декларантами доходів, або ж декларують відсутність доходів чи зовсім незначні суми (наприклад, декілька сотень чи навіть – декілька грн).  Часто забувають про доходи, отримані за кордоном.

"Імен для прикладу – купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк (фронтмен групи «Бумбокс»), ПОЗІТІВ (Время и Стекло), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також... MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та О. Зарицька (KAZKA), зірки спорту В. Ломаченко, Е. Світоліна, О. Усик – та багато інших загальновідомих персон", – розповів Бамбізов.

Складається перше враження: творча діяльність значної кількості наших знаменитостей – це суворий шлях безсрібника, що супроводжується мало не аскетичним засобом життя та звичкою давати благодійні концерти – ніяк інакше.

За даними відкритих джерел, до яких зверталися фахівці при аналізі цієї ситуації, популярні співаки – такі, як вже згадані DZIDZO, Андрій Хливнюк, KAZKA, Tayanna, MARUV, а також Ольга Полякова, Рожден (Анусі Рожден), Макс Барських та інші – активно концертують та отримують цілком відчутні доходи від своєї артистичної діяльності. Співачка Ірина Федишин протягом року відпрацювала понад сотню концертів, а вже згаданий Макс Барських дав по Україні та в турне по 15-ти країнах світу 250 виступів.

"В цілому, згідно з чисельними публікаціями, статки улюбленців публіки у більшості своїй формуються з коштів (переважно – готівкових) від виступів на корпоративах та доходів, отриманих за кордоном. Причому розцінки за участь у концертах та вечірках варіюються в коридорі 5-50 тис. доларів або євро за вечір", – додав в.о. заступника голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вже є 22 мільйонери

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
03 січня 2024
08 листопада 2023