Поділитись:

Джефф Безос представив апарат для космічних польотів на Місяць (фото)

Неділя, 12 травня 2019, 02:53
Джефф Безос представив апарат для космічних польотів на Місяць (фото)

Засновник Amazon Джефф Безос представив макет космічного апарату для висадки астронавтів на Місяць, розроблений його компанією Blue Origin.

Про це повідомляє KOMYZA.com.

Апарат отримав назву Blue Moon. В якості палива використовується рідкий водень, що дозволить виробляти заправку за допомогою води, що витягується з льодів Місяця. За словами Безоса, апарат здатний доставити на Місяць як мінімум 3,6 метричної тонни корисного вантажу, а також запускати штучні супутники на орбіту з поверхні Місяця.

Джефф Безос також показав новий двигун BE-7, створений спеціально для посадкового модуля. Перший пробний запуск силової установки запланований на літо 2019 року.

Про свої плани доставити астронавтів на Місяць у Blue Origin вперше заявили в 2017 році. Тоді ж, у 2017 році, Blue Origin оголосила про плани відправити на Місяць безпілотну багаторазову ракету, здатну нести 10 000 фунтів (4500 кг) корисного навантаження. Раніше в цьому місяці (в травні 2019 року) компанія провела успішний запуск, повторно використавши одну зі своїх ракет New Shepard, яка вийшла на межу з космосом уп'яте.

Над проектом Blue Moon компанія працює вже протягом трьох років. Наступним кроком стане створення версії апарату для висадки на поверхню Місяця людей. За планами компанії, такі місії стануть можливі вже до 2024 року.

Джефф Безос представив апарат для космічних польотів на Місяць (фото)

Засновник компанії Джефф Безос щорічно інвестує в розробки Blue Origin більше $ 1 млрд, продаючи свої акції Amazon.

Серед інших відомих проектів Blue Origin – створення ракети-носія New Glenn і космічного корабля для туристичних польотів на межу з космосом New Shepard. Перших космічних туристів компанія планує відправити в космос вже у 2020 році.

"Нам дали подарунок – це сусіднє космічне тіло, зване Місяцем", – сказав Безос під час прес-конференції у Вашингтоні. Він додав, що Місяць – відмінне місце для того, щоб почати виробництво в космосі через значно меншу гравітацію, ніж на Землі. За словами Безоса, витяг ресурсів з Місяця "вимагатиме в 24 рази менше енергії для того, щоб відірватися від поверхні, в порівнянні з Землею", і це "величезний важіль".

"Прийшов час повернутися на Місяць. На цей раз, щоб залишитися", – заявив Безос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів