Поділитись:

За зберігання "гуманітарки" платитимуть по-новому, – Волинська митниця

Понеділок, 13 травня 2019, 16:33
За зберігання

На Волинській митниці змінилися умови відшкодування витрат за зберігання товарів гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Волинська мтниця ДФС.

Волинська митниця інформує суб’єктів ЗЕД, які працюють з гуманітарною допомогою, про нормативне урегулювання питання відшкодування витрат за зберігання товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів. Зміни до наказу Міністерства фінансів України набрали чинності від 2 травня 2019 року.

Зазначені зміни вводять Порядок, за яким отримання організацією – отримувачем гуманітарної допомоги товарів гуманітарної допомоги зі свого складу можливе тільки після відшкодування витрат на її зберігання. Обрахування витрат за зберігання товарів, транспортних засобів, що визнані гуманітарною допомогою, на складі організації – отримувача гуманітарної допомоги має здійснюватися пропорційно до калькуляції витрат за період зберігання цих товарів на відповідних складах згідно з договором.

Внесені зміни до наказу спрямовані на попередження накопичення товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів, уникнення витрат на розпорядження тими, за якими не звернувся власник; своєчасне спрямування гуманітарної допомоги для використання за цільовим призначенням.

Довідково:

Згідно з Митним кодексом товари, які до закінчення строків тимчасового зберігання під митним контролем на складах організацій – отримувачів гуманітарної допомоги (з урахуванням можливості продовження строку тимчасового зберігання – до 120 днів) не були задекларовані власником або уповноваженою ним особою до відповідного митного режиму, підлягають обов’язковій передачі для зберігання органу доходів і зборів.  Для зберігання товарів гуманітарної допомоги митницями ДФС, як правило, укладаються договори зберігання з утримувачами складів організацій – отримувачів гуманітарної допомоги. Тобто, товари гуманітарної допомоги юридично зберігаються на складі органу доходів і зборів, а фактично перебувають на складах організацій – отримувачів гуманітарної допомоги.

При цьому Кодексом не визначено випадків, коли вимоги щодо відшкодування витрат на зберігання товару органом доходів і зборів не застосовуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня Волинська митниця поповнює бюджет майже на 63 мільйони гривень

 

Надрукувати
мітки:
коментарів