Поділитись:

11 пласких питань про пеніс

П'ятниця, 17 травня 2019, 10:00

У людському тілі важливий кожен елемент. Однак часто є умовно незручні теми для розмов, навіть на прийомі в лікаря. І за відповідями допитливі розуми йдуть в інтернет, де не завжди знаходять компетентну відповідь.

«Конкурент» вирішив зробити цю роботу за вас, адресувавши лікарю-урологу 11 пласких, дивних, однак важливих питань про чоловічий статевий орган. Відповідає на них – лікар-уролог медичного центру "Благомед" Олег Панасович.

 

1. Чи можна зламати чоловічий статевий орган?

Анамнез при переломі статевого члена класичний, але не універсальний: близько 60% переломів статевого члена виникає при ударі по ньому під час ерекції. Білкова оболонка товщиною близько 2 мм, але еластична, тому її пошкодження найчастіше виникає під час статевого акту при різкому перегині статевого члена. Перелом статевого члена (підшкірний розрив печеристих тіл) найчастіше виникає при грубому статевому акті, коли статевий член, вислизуючи з піхви, пошкоджується внаслідок швидкого й інтенсивного перегину ерегованого статевого члена при упорі в лобкові кістки жінки або в промежину. Перелом статевого члена супроводжується пошкодженнями сечівника і губчастого тіла. Перелом супроводжується характерним тріском через розрив печеристих тіл. Під час травми хворий відчуває сильний біль, ерекція припиняється, починається внутрішньотканинна кровотеча, з’являється гематома, статевий член відхиляється в протилежну сторону, біль інтенсивно наростає, можливий розвиток больового шоку.

Розмір гематоми статевого члена залежить від розгалуженості пошкодження білкової оболонки і печеристих тіл. Вона може бути великих розмірів, нерідко кров розповсюджується на калитку, лобок, промежину, внутрішні поверхні стегон, передню черевну стінку, шкіра стає синюшною, з часом темніє. Якщо при переломі пошкоджується сечовипускний канал, може виникати затримка сечовипускання. Якщо гематома не виражена, то можна пропальпувати дефект печеристих тіл. Нерідко набряк може сягати великих розмірів, утруднюючи пальпацію органа. У цьому випадку застосовують УЗД з доплерографічним картуванням і рентгенологічні дослідження (кавернозографію, уретрографію).

2. Чи має значення розмір статевого члена на статеве життя?

Так, має! Якщо природа наділила чоловіка великим статевим членом, йому потрібно знайти ту жінку, який підійдуть такі розміри. Вагіна є досить еластичною, і вона має здатність пристосовуватися під будь-які розміри геніталій партнера. Проте ширина вагіни є досить обмеженою, так само як і її глибина. Якщо у жінки вузька та коротка вагіна, їй навряд чи сподобається близькість з чоловіком, якого природа наділила довгим та широким статевим членом. На жаль, за такої невідповідності розмірів статевий акт не принесе задоволення жодному з партнерів. Дуже часто після такої близькості обидва партнери почуваються пораненими .

Якщо у жінки маленька вагіна, після близькості з чоловіком, який має довгий та широкий статевий член, можуть з’явитися тріщини та розриви у вагінальному отворі та у внутрішніх стінках піхви.

У більшості молодих чоловіків є психологічний “пунктик”, що у нього маленьке достоїнство. Але це лише самопереконання. Адже після обстеження у лікаря, у більшості пацієнтів виявляється все в нормі.

3. Чи можна збільшити статевий орган помпами чи іншими засобами?

Відсутність значних наукових досліджень не дозволяє зробити однозначні висновки щодо ефективності тих чи інших методів збільшення статевого органа. Використання практично всіх методів збільшення статевого члена несе у собі небезпеку для здоров'я. На сьогодні немає єдиного погляду щодо наявності нехірургічних методів збільшення довжини або товщини статевого члена. Хоча після таких хірургічних маніпуляцій досить часто виникають різноманітні ускладнення.

4. Чому роблять обрізання зайвої плоті?

Обрізання крайньої плоті проводиться при порушеннях еластичності, звуженню крайньої плоті, в деяких випадках при наявності короткої вуздечки.

Коротка вуздечка – це вада, при якій навіть при досить широкому зовнішньому кільці препуціального мішка головка може залишатися закритою. Коротка вуздечка перешкоджає відсуненню крайньої плоті, сприяє скупченню смегми в препуціальному мішку, а при настанні статевої зрілості заважає ерекції. Основними симптомами є викривлення головки, болючі ерекції. При бурхливих статевих зносинах може відбутися розрив вуздечки, що супроводжується кровотечею з вуздечкової артерії. Лікування оперативне – пластика вуздечки або обрізання крайньої плоті (circumcizio).

Фімоз – патологічне звуження препуціального кільця (отвору крайньої плоті, через який виходить головка статевого члена).

Головна небезпека фімозу полягає в його ускладненнях. Значне звуження крайньої плоті утруднює сечовипускання аж до гострої затримки сечовипускання.

Застій сечі і розкладання смегми в порожнині препуціального мішка викликають розвиток запальних захворювань: баланіту і баланопоститу. При тривалому баланіті і баланопоститі запальний процес поширюється, що може викликати утруднене сечовипускання і хронічну затримку сечовипускання.

Парафімоз – ускладнення фімозу, що являє собою патологічний стан, який полягає в защемленні головки статевого члена кільцем звуженої крайньої плоті, яке змістилося за головку. В такому випадку, найчастіше проводять обрізання крайньої плоті.

5. Чи небезпечно утримуватися від сексу?

Утримання від сексу негативно впливає на здоров’я і чоловіків, і жінок. У людей, які не займаються сексом, погіршується стан імунної системи, внаслідок чого вони довше і частіше хворіють. Вчені довели, що у людей з насиченим статевим життям імунітет кращий, ніж у тих, у кого секс відсутній. Під час статевого акту організм виробляє серотонін – гормон щастя. Коли статеве життя не регулярне, кількість гормону щастя знижується, натомість рівень гормону стресу зростає, внаслідок чого людина стає більше схильною до стресових ситуацій і болісно на них реагує.

Якщо секс рідке явище, у чоловіків можуть з’явитися проблеми з ерекцією. Тривале утримання від сексу призводить до зниження лібідо. Вчені навіть довели, що тривала відсутність сексу підвищує ймовірність виникнення злоякісних утворень в простаті. Розвивається дисбаланс гормонів, через що у чоловіків з’являються шкірні висипання, прояви агресії та синдроми нав’язливих станів.

У жінок через тривалу відсутність сексу може застоюватися кров в області малого тазу, що може призвести до розвитку гінекологічних захворювань, таких, як фіброми, кісти і т.п.

6. Чи всім чоловікам з віком загрожує імпотенція?

Імпотенція – порушення статевої функції у чоловіків, що характеризується неспроможністю досягти та утримувати ерекцію статевого члена, достатню для проведення задовільного статевого акта більше одного місяця. Імпотенція не є «віковим» захворюванням, може проявитися і в молодому віці. Причини імпотенції мають фізіологічний  та психологічний підтекст. У будь-якому випадку, статеве безсилля сигналізує про збої в організмі та необхідність спеціалізованого лікування. Якщо причинами імпотенції в 30-35 років найчастіше стають стрес, ненормовані емоційні та фізичні навантаження, шкідливі звички тощо, у людей більш зрілого віку еректильна дисфункція є індикатором проблем із здоров’ям: серцево-судинної системи, гормональні збої, простатит, застійні процеси у тканинах малого тазу. Травми спини та захворювання спинного мозку також можуть призвести до розвитку цієї патології. Нерідко імпотенція сигналізує про інфекційне ураження, пухлину, епілепсію.

Атеросклероз, варикоз, тромбофлебіт та інші захворювання судин перешкоджають нормальному кровотоку в кавернозних тілах статевого члену – це поширені причини імпотенції у чоловіків від 50 років.

Прояви імпотенції сигналізують також про інфекційні процеси у передміхуровій залозі, уретрі, сечовому міхурі. Будь-які хронічні недуги при фізичному та нервовому перенавантаженні впливають на чоловічу силу негативно.

7. Чи нормально, якщо пеніс кривий?

Викривлення статевого члена, як правило, процес патологічний.  Причиною цього недугу можуть бути травми статевого члена (переломи, забої, вивихи), вроджені патології, такі, як гіпоспадія, коротка вуздечка. Гіпоспадія – це стан, при якому отвір сечовипускного каналу розташований на нижній стороні члена, а не на кінчику. Також гормональні порушення можуть стати причиною даного стану. Викривлення статевого члена у чоловіків може спостерігатись також при хворобі Пейроні – викривлення статевого члена, яке розвивається через ущільнення пеніса і розростання фіброзної тканини, що робить ерекцію болючою. При будь-яких симптомах, чи «підозрах», пацієнту краще звернутися за кваліфікованою допомогою.

8. Який тип трусів найкращий для пеніса?  

Однозначної думки, які б труси були кращі для статевого члена немає, оскільки особливості організму в кожного індивідуальні. Головне, щоб було зручно і не порушувались правила інтимної гігієни. Перед покупкою необхідно звернути увагу на шви, щоб труси не натирали. Будь-які труси не повинні надмірно обтягувати, впиватися, різати, тиснути тощо. У них має бути зручно і ходити, і сидіти. Якщо протягом дня вони не заважають і не нагадують про себе, значить, з розміром все в порядку. Постійне носіння трусів малого розміру може призвести до розвитку безпліддя. Також необхідно звернути увагу на барвники, щоб не було алергічних реакцій.

9. Чи можуть стероїди призвести до втрати статевої функції?

В залежності від кількості і тривалості прийому стероїдів наслідки можуть бути різними. Можуть призвести до зниження, або навіть втрати статевої функції. Вплив стероїдів полягає у збільшенні рівня тестостерону в організмі, що пригнічує вироблення власного тестостерону організмом.  І при відміні прийому цих препаратів стається так, що організм звикає до тестостерону «з пігулки» і в подальшому важко відновити нормальну функцію організму.

 

10. Чи можна порівняти вихід каміння з нирок у чоловіків із болем під час пологів?

Мені, як чоловіку, важко судити про біль, який відчувають жінки під час пологів, але можу сказати однозначно, що біль при відходженні каміння з нирок у чоловіків є досить інтенсивним.  Ниркова коліка супроводжується не тільки болем, а й нудотою, рвотою, ознобом, вимушеним положенням тіла, при якому пацієнт не може знайти собі місця. Тому в складних випадках застосовують навіть наркотичні знеболюючі.

 

11. Коли можна починати приймати віагру?

Віагра – це медичний препарат для чоловіків з еректильною дисфункцією. Немає  якихось вікових категорій. Віагра не показана особам молодше 18 років і призначається тільки у випадках порушення ерекції після детального обстеження лікарем  і визначення необхідності прийому даного препарату. Віагра не покращує секс, відчуття або оргазм, не викликає збудження, не продовжить статевий акт і не доведе жінку до оргазму. Віагра має досить великий перелік протипоказів. Тому самостійне застосування небезпечне для здоров’я.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів