Поділитись:

Назвали найнебезпечніші додатки на Android

Вівторок, 14 травня 2019, 21:04
Назвали найнебезпечніші додатки на Android

Не всі програми однаково корисні. Корисних, звичайно, більшість, але є програми, які не просто не приносять користі і займають дорогоцінну пам'ять, а реально загрожують смартфонам.

Експерти склали список з трьох категорій додатків, яким не місце у вашому смартфоні. Позбавлення від них дійсно може допомогти прискорити мобільний пристрій, – пише "Сегодня". 

Встановлені програми

Мало хто користується встановленими програмами. Найчастіше вони абсолютно марні, адже в Google Play є тисячі зручних і перевірених часом аналогів. Йдеться про поштові клієнти, всілякі органайзери, медіаплеєри, фоторедактори тощо. 

Але є категорія встановлених додатків, які "намертво" вшиті в операційну систему і видалити їх можна лише через root або повну переустановку. 

Антивіруси

Підхопити вірус на Android насправді вкрай важко. Для цього буде потрібно самостійно включити можливість встановлювати додатки з сумнівних джерел, повзати сумнівними сайтами, завантажувати звідти APK-файли, запускати їх і погоджуватися з усім, що вони пропонують, і – найголовніше – не оновлювати сервіси Google. В інших випадках можна не переживати щодо вірусів, оскільки хмарна система Google Safety Net прекрасно справляється з ідентифікацією шкідливого коду і блокує або видаляє заражені додатки.

Жоден із сторонніх антивірусів не впорається з цим завданням краще, зате буде висіти в оперативній пам'яті, навантажувати процесор, споживати трафік і викликати пригальмовування пристрою.

Прискорювачі

У Google Play трапляється маса "корисних" додатків, що пропонують прискорити інтернет, звільнити оперативну пам'ять, розігнати процесор, продовжити час автономної роботи тощо. Чому Google не видаляє їх, незрозуміло, але з заявленими функціями вони не справляються. Ваш смартфон буде працювати набагато краще без них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів