Поділитись:

Як у Луцьку відкриватимуть туристичний сезон: програма

Вівторок, 14 травня 2019, 13:37

Відкриття туристичного сезону у Луцьку відбудеться 17 травня. 

Про це інформує прес-служба Луцької міської ради

Центральним заходом стане арт-променад «Так звучить Луцьк», який розпочнеться 17 травня о 18:00 від Театрального майдану. Це масштабна подія, що органічно поєднуватиме історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові.

У програмі променаду – найкращі зразки світової музики від класицизму до неофольклоризму, українська музика від бароко до авангарду; відвідувачі почують духовий, камерний та симфонічний оркестри, орган, хоровий спів та сольних виконавців.

До проведення арт-променаду залучено велику кількість луцьких музикантів та музичних колективів, а саме: духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярного органіста Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петра Сухоцького, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студію «Гармидер» та дитячу театральну студію «ДогориДриґом».

Основні локації, якими прямуватиме променад: Театральний майдан — перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривий Вал — Будинок Кронштейнів (сучасний медколедж) — Хрестовоздвиженська церква — Лютеранська кірха — будинок скульптора М. Голованя — Костел св. апостолів Петра і Павла — площа перед Луцьким замком. На період проходження променаду за його маршрутом буде проводитись призупинення руху транспорту (протягом декількох хвилин).

18 травня Центр туристичної інформації та послуг дарує безкоштовні екскурсії для усіх поціновувачів історії Луцька. О 12:00 ‒ загальнооглядова англомовна екскурсія Старим містом «Lutsk ‒ discover the pleasure»; о 14:00 ‒ велоекскурсія Луцьком; о 15:00 ‒ квест «Упізнай Луцьк»; о 17:00 ‒ тематична екскурсія «Імена Луцька».

19 травня, в рамках відзначення 590-ї річниці З'їзду європейських монархів, дві просвітницькі лекції:

  • о 14:00 - «Музика та музиканти на з'їзді монархів у Луцьку в 1429 році (реконструкція)»,
  • о 15:00 ‒ «Музичне повсякдення Волині (середина XVI – початок XVII століть)».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів