Поділитись:

Матюкатися, щоб подорослішати

Середа, 15 травня 2019, 07:40

Матюкатися, щоб подорослішати

Щось стається із вихованням, розумінням дозволеного, повагою до оточуючих та до себе. Такий висновок напрошується після того, як пройдешся Луцьком. А найбільше дивує, що свій рівень виховання вже демонструють діти.

Звичайно, чи не усі школярі думають, що вони вже дорослі, і що можна десь випити «півашку» в дворі та поматюкатися, десь – скурити цигарку і жбурнути під ноги недопалок, десь – покричати чи пореготати на цілу вулицю… Звичайно, є й інші школярі, які вчасно приходять на уроки, не ненавидять світ за свої двійки, але зараз мова саме про «дорослих дітей».

Нещодавно стала свідком того, як одна фраза змусила хлопчаків подумати над своєю поведінкою. Так, в один з супермаркетів в Луцьку зайшли троє школярів (клас 8-9), які дуже голосно розмовляли. В магазині грала музика, однак хлопців навіть за нею було добре чути. На жаль… Ні, їхня мова нікому не заважала, заважало інше… Матюки. Серйозно. В громадському місці, де ходять усі – від дітей до людей поважного віку. Так один чоловік не стримався і зробив зауваження, яке пройняло, певно усіх, хто став свідком цієї картини.

«Хлопці, ви можете не матюкатися? Тут же ходять дівчата, жінки, діти. Хоча ви й самі ще діти…».

Звичайно, мат вживають чимало людей. Але діти… але без долі сорому… але так, щоб всі чули. Подорослішали?

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024