Поділитись:

"Дуже підло!": австралійську бібліотеку евакуювали через смердючий дуріан

Середа, 15 травня 2019, 03:09

Бібліотеку австралійського університету в столиці країни Канберрі евакуювали через шматочок фрукта, залишеного біля вентиляційного отвору, пише theБабель з посиланням на The Guardian.

Інцидент стався минулого тижня. Пожежно-рятувальна команда приїхала на виклик через "сильний запах газу" в бібліотеці. Заклад евакуювали. Екстрені служби оглянули територію, після чого опублікували заяву, що не знайшли небезпечних матеріалів. Протягом години джерело смороду було виявлено – це був дуріан.

"Пожежники завершили обшук у будинку і знайшли джерело запаху. Будівля передана персоналу Університету Канберри", – лаконічно заявили у відділі екстрених служб.

Малайзійський дуріан британський натураліст XIX століття Альфред Рассел Воллес назвав "королем фруктів". Люди обожнюють плід через його одночасно солодкий і солоний смак, він користується величезною популярністю в Китаї. Але через його специфічний, надзвичайно їдкий запах ці фрукти часто заборонені в готелях і громадському транспорті в усій Азії.

За словами працівників бібліотеки, дуріан залишили поруч з вентиляційним отвором на другому рівні бібліотеки. Рятувальники його запакували і винесли з будівлі.

"Ми відчинені! Схожий на газ запах у будинку абсолютно безпечний – хтось залишив дуріан в одному з наших контейнерів для сміття! Дуже підло", – заявили в бібліотеці.

Судячи з реакції студентів у Канберрі під час того як зʼясувалось джерело запаху, персоналу університету, можливо, доведеться звикнути до смороду.

"Я такий щасливий, що хтось залишив це в сміттєвому відрі! Ха-ха-ха, але я люблю дуріани", – написав один у Facebook.

"Збережи насіння, посади його, і ти зможеш експортувати його в Китай... Дуріан – король!" – зазначив інший.

The Guardian пише, що це другий за рік випадок, коли дуріан призвів до масової евакуації університетської бібліотеки в Австралії. У квітні минулого року близько 600 працівників і студентів у кампусі RMIT у центральному діловому районі Мельбурна довелося евакуювати, оскільки майже 40 пожежників обшукували будинок через підозру витоку газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У французьку школу зарахували 15 баранів і овець через "недобір" учнів (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів