Поділитись:

У Луцьку розповіли, яким має бути ідеальний ЦНАП

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:49
У Луцьку розповіли, яким має бути ідеальний ЦНАП

Представники ЦНАПів спільно з представниками об'єднаних територіальних громад Волинської області обговорили основні напрямки реформи адміністративних послуг.

Луцький ЦНАП є новаторським та одним з найкращих в Україні. Про це розповів експерт проекту міжнародної технічної допомоги ЄС "ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади" Віктор Тимощук 13 травня під час семінару щодо актуалізації документації ЦНАП та актуальних питань надання адмінпослуг.

Керівник проекту Роман Матвійчук зауважив, що вони й надалі наполягатимуть на тому, щоб закордонні паспорти надавалися через ЦНАП. Загалом завданням проекту є створення 14 нових зразкових ЦНАПів.

"Для ЦНАПу має бути підходяще приміщення й відповідна інтеграція максимальної кількості послуг в одному місці", - зазначив Роман Матвійчук.

Також представникам Любомльської громади він сказав вирішити питання з приміщенням. Оскільки те, яке вони запропонували, не підходить для ЦНАПу.

Одним з актуальних питань проекту є розробка у травні-червні веб-сайту "Кращі проекти надання адмінпослуг".

Роман Матвійчук додав, що за три роки, коли діють закони про адміністративні послуги, вже є помітні певні успіхи в цій сфері. Так, дослідили роботу 50 центрів, де споживачів послуг на виході питали, чи задоволені вони якістю обслуговування. В результаті - 40 центрів мають якісне надання послуг.

"До речі, Луцьк – єдине місто, у якому ЦНАП видає закордонні паспорти", - зауважив Роман Матвійчук.

Віктор Тимощук додав, що Волинь обрана для проекту модернізації ЦНАПів, і це не випадково.

"Не випадково Волинь обрана для проекту модернізації ЦНАПів, бо у вас є один з кращих, новаторський ЦНАП у Луцьку", - сказав віктор Тимощук.

Віктор Тимощук додав що ідеальним ЦНАП буде тоді, коли в ньому будуть такі послуги:

  • Реєстрація актів цивільного стану
  • Реєстрація місця проживання
  • Видача паспортів
  • Реєстрація нерухомого майна, землі
  • Реєстрація бізнесу
  • Реєстрація транспортних засобів
  • Видача (обмін) посвідчення водія
  • Субсидії та інші соціальні адмінпослуги, пенсійні послуги.

Загалом серед основних завдань 2016 року експерти проекту називають насамперед належне виконання законів щодо децентралізації повноважень, спрощення наймасовіших послуг та впорядкування оплати адмінпослуг.

Надрукувати
мітки:
коментарів