Поділитись:

У п'яти будинках Луцька встановлять вузли комерційного обліку

Четвер, 16 травня 2019, 06:46
У п'яти будинках Луцька встановлять вузли комерційного обліку

Оператор зовнішніх інженерних мереж ДКП "Луцьктепло" встановить вузли комерційного обліку в п’яти багатоквартирних житлових будинках міста Луцька.

Зобов'язання з оснащення вузлами комерційного обліку будівель покладені на оператора згідно із Законом України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", – повідомляється на сайті ДКП "Луцьктепло".

В перелік входять будинки за адресами: вул. В’ячеслава Хурсенка, 29, 50; вул. Шота Руставелі, 13-а; вул. Гулака-Артемовського, 17, 21. Це поодинокі будинки на вказаних вулицях без засобів комерційного обліку.

Мешканцям цих будинків повідомляється про намір встановлення вузла комерційного обліку, де вказується орієнтовна вартість встановлення та орієнтовний розмір внеску за встановлення вузла комерційного обліку теплової енергії.

Сплата внеску за встановлення вузла комерційного обліку визначається відповідно до "Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання", затвердженої Наказом Мінрегіонбуд №129 від 05.06.2018.
Розрахунковим періодом для оплати внесків є квартал. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін.

Власник (співвласники) будівлі протягом двох місяців має право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж (за своїм вибором) про:

  • Згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;
  • Намір погодити з оператором зовнішніх інженерних мереж відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку;
  • Намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

Повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку ДКП "Луцьктепло" в житловому будинку за адресою:
м. Луцьк, вул. В’ячеслава Хурсенка, 29
м. Луцьк, вул. В’ячеслава Хурсенка, 50
м. Луцьк, вул. Шота Руставелі, 13-а
м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського, 17
м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського, 21

"Зважаючи на недостатню платоспроможність підприємства оператор зовнішніх інженерних мереж ДКП "Луцьктепло" не може одночасно обладнати засобами комерційного обліку 100% багатоквартирних житлових будинків м. Луцька, однак буде це робити в межах наявного вільного фінансування та враховуючи економічну й технічну доцільність встановлення засобів обліку теплової енергії у деяких житлових будинках", – зазначили комунальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луцьктепло" нагадує про повірку лічильників

Надрукувати
мітки:
коментарів