Поділитись:

На Волині за землю сплатили майже 134 мільйони гривень податків

Четвер, 16 травня 2019, 09:15
На Волині за землю сплатили майже 134 мільйони гривень податків

За підсумками січня-квітня 2019 року на Волині сплачено 133,7 мільйона гривень плати за землю. Таким чином у доходах місцевих бюджетів на 34,7 відсотка більше плати за землю проти аналогічного періоду торік.

Щоб забезпечити громади коштами від оподаткування земельного фонду, фахівці ДФС в межах компетенції вживають комплекс заходів, що передбачає якісний контроль за своєчасністю сплати земельного податку на орендної плати за землю, залучення нових платників та системний моніторинг ситуації практично в кожній територіальній одиниці, – інформує прес-центр ГУ ДФС у Волинській області. 

«Наголос на необхідності впорядкування земельних відносин повинен бути визначальним моментом у спілкуванні представників місцевих органів влади з господарюючими суб’єктами та громадянами. Завдяки цьому кожна громада може прогнозувати потенційні надходження з плати за землю, що є для низки громад бюджетоформуючим платежем. Отож, щоб уникнути бюджетних втрат краще своєчасно подбати про те, щоб всі юридичні та фізичні особи мали правовстановлюючі документи на землю, яку використовують», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. 

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС постійно інформують органи місцевого самоврядування про важливість вжиття заходів на місцевому рівні для недопущення використання земельного фонду без документального оформлення.

Залучення додаткових резервів до місцевих бюджетів від плати за землю – зона спільної відповідальності територіальних громад та всіх, хто використовує земельні ресурси, насамперед для комерційного зиску, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів