Поділитись:

Це тріумф жлобства, – Фурса про відтермінування штрафів для "євроблях"

П'ятниця, 17 травня 2019, 06:57

Верховная Рада відтермінувала введення штрафів для "євробляхарів" ще на 3 місяці.

Свою думку на Facebook висловив  економічний експерт Сергій Фурса

"У цей момент лохами себе відчули не тільки чесні автовласники, які купили машину по закону і оплатили всі податки, але навіть ті "євробляхери", які успішно провели розмитнення за пільговим тарифом, витративши для цього свій час і гроші. "Без лоха и жизнь плоха". 

Депутати знову показали негативнийо стимул для суспільства. Якщо ти живеш за законом, то ти дурак. Ти завжди програєш. Порушуй правила і качай права – і ти в дамках.

І можна було зрозуміти депутатів, коли дорогами їздили сотні тисяч "євробряхерів". Це була проблема. І її  треба було вирішувати.  Штрафувати таку кількість машин, як виявилося, в Україні немає інституційних сил. Слабка держава. І йде на поводу.

Спочатку це були вкладники банку Михайлівський, потім "євробляхери". Але зараз та левова частка машин вже розмитнена. А інші пішли на запчастини. На дорогах просто вже не видно "євробляхерів".   Але депутати все одно йдуть їм на зустріч. Назустріч агресивному жлобству. 

Це тріумф жлобства. А, може, тріумф якихось схем. Бо не секрет, що розмитненням займаються як старі машини, так і нові, які тільки завозять. І теж по пільговому тарифу. Що ж, через три місяці можна завести знову багато автомобілей. А податки – то пусте. Все одно це не гроші депутатів, а гроші суспільства.  Плювати. А на медицину можна і не назбирати, наприклад. Кому воно треба.

У будь-якому випадку, чесний платник податків знову може почувати себе лохом. На якого плювати хотіли. І тому не дивуйтеся , коли будуть появлятися нові схеми. Адже парламент тільки що їм це  дозволив. Знову. Стимулююча схема і хитрість, замість того, щоб поводитися у рамках закону.  І тому не дивуйтеся, що в країні немає верховенства права. Не дивуйтеся рішенням окружного адмігністративного суду. Не дивуйтеся, що ніхто не дотримується правил на дорогах.  Це парламент сказав їм, що так можна. Такими ось рішеннями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Євробляхи": штрафні санкції зростуть до 170 тисяч гривень

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 вересня 2023
04 травня 2023
31 березня 2023
03 січня 2023
08 грудня 2022
21:50
14 липня 2022
13 липня 2022
27 травня 2022