Поділитись:

«Укропівська влада у Луцьку хоче монополізувати благодійність», – Шкітер зробив гучну заяву

Автор: Тарас Шкітер |
П'ятниця, 17 травня 2019, 10:47

Прикро і боляче дивитися, як добру справу намагаються спаплюжити політичні конкуренти. Причому вдвічі боляче, коли реальних підстав для критики немає.

Про що йдеться? Нещодавно депутат Луцької міської ради Андрій Покровський пожертвував 500 тисяч гривень для облаштування Ситуаційного центру Головного управління Нацполіції. 

Що таке Ситуаційний центр? Структура ситуаційного центру складається з кількох відділів. Передусім це служба «102» , яка приймає заяви про правопорушення та події з мобільних і стаціонарних номерів з усієї області. Далі зареєстровані заяви переходять до диспетчерів, які безпосередньо керують нарядами правоохоронців. Отримавши повідомлення від операторів, диспетчер визначає місце вчинення кримінального правопорушення, найближчий вільний наряд поліції та направляє його на місце злочину для вжиття заходів щодо негайного встановлення та затримання осіб, які вчинили правопорушення. Загальне керівництво роботою ситуаційного центру здійснює чергова служба. 

Тобто кошти не пішли на меблі чи дорогі авто, на яких їздитимуть поліцейські. Благодійна допомога пішла на безпеку лучан. Проте укропівська влада та її ЗМІ намагається цю подію спаплюжити. Ось що про це написав підконтрольний УКРОПу медіа-ресурс:

Вони звинувачують Андрія Покровського в нібито дачі хабаря. Проте самі забувають про те, що вже два роки, як помер Микола Романюк, жодного реального кроку не зроблено, щоб запровадити програму «Безпечне місто», яку ініціював покійний мер. Це встановлення камер спостереження на міських дорогах та місцях скупчення людей, які дадуть змогу в реальному часі відстежувати правопорушення. З одного боку, це сприятиме кращому розкриттю різноманітних злочинів, з іншого – буде профілактикою від їх здійснення. 

Але найстрашніше не це. Найстрашнішими є подвійні стандарти, які сповідує тимчасова влада в Луцьку. Адже минулого року Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», вихідцем з якого є радник міського голови Ігор Поліщук, теж передавав благодійну допомогу поліції. Одного разу це були чотири автомобілі, іншого – оргтехніка.

Проте ні в кого навіть в думках не промайнуло назвати це хабарем. А ось морально-етичні принципи УКРОПу з легкістю дозволяють це зробити стосовно своїх політичних опонентів.

Укропівська влада в Луцьку не лише розлякала всіх інвесторів своїми контраверсійними рішеннями, які потім скасовуються в судах. Вона ще й хоче монополізувати поняття благодійності у місті.

Для добудови того ж Ситуаційного центру потрібно ще трохи грошей. Скажіть, який благодійник погодиться їх виділити, знаючи, що його поливатимуть брудом?

І очевидно, що після цих недолугих років їхнього правління, законно обранній владі ще довго доведеться розгрібати за ними завали...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024