Поділитись:

Як отримати сільський коефіцієнт при вступі

П'ятниця, 17 травня 2019, 20:00

Вступникам у виші, які мають право на сільський коефіцієнт, треба буде підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання.

Водночас на 2019 рік Міністерство освіти і науки України зняло обмеження щодо необхідного терміну реєстрації у селі для нарахування коефіцієнту. Таке роз’яснення надав очільник директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров, – інформує прес-служба відомства. 

«Цього року, як і раніше, серед коригувальних коефіцієнтів є сільський – для тих вступників, що зареєстровані в селі та в рік вступу отримали повну загальну середню освіту в школі, розташованій на території села. СК дорівнює 1,02 та 1,05 – для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави. Щоб підтвердити право на сільський коефіцієнт, вступнику треба буде завантажити в електронний кабінет або подати разом з паперовою заявою Довідку про реєстрацію місця проживання особи. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207», – пояснив Олег Шаров.

Він окремо звернув увагу, що сільський коефіцієнь поширюється лише на села і не передбачається для селищ.

Перелік шкіл, учні яких мають право на сільський коефіцієнт, буде завантажено в ЄДЕБО. Тож в електронних кабінетах випускників таких закладів автоматично з’являтиметься повідомлення про можливість застосування СК.

Списки шкіл, розташованих на території сіл, можна перевірити на сайті МОН.

Результати перевірки або інформацію про зміни необхідно надіслати до 1 червня на адресу директорату вищої освіти і освіти дорослих (01135, Київ, проспект Перемоги, 10) та на електронну адресу [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів