Поділитись:

Виробника безалкогольних напоїв оштрафували через етикетки

Субота, 14 травня 2016, 12:58
Виробника безалкогольних напоїв оштрафували через етикетки

На етикетках були зображені соковиті лимони і апельсини, а всередині пляшок містився сік яблучний та ароматизатори, про що було зазначено дрібним шрифтом на іншій стороні етикетки.

Виробник клеїв картинки лимонів і апельсинів на пляшки з яблучним соком і ароматизатором. Повідомляє Дзеркало тижня

АМКУ Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Етрус" на 145 122 гривень за порушення конкурентного законодавства у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Комітет встановив, що ТОВ "Етрус" повідомляло невизначеному колу осіб неточні дані на етикетках своєї продукції: "Fruttela" Orange (Фруттела апельсинова), "Fruttela" Citrus (Фруттела цитрус) і "Fruttela" Lemon (Фруттела лимонна) про споживчі властивості цих напоїв.

Підприємство використало в оформленні етикетки цих напоїв зображення фруктів: апельсина і лимона і словосполучення "з натуральним соком", в той час як у складі напоїв містився сік яблучний та ароматизатори, про що було зазначено дрібним шрифтом на іншій стороні етикетки. Комітет провів опитування споживачів, чи справді у них формувалася думка, що у складі безалкогольних напоїв "Fruttela" Orange, "Fruttela" Citrus і "Fruttela" Lemon присутні саме апельсиновий сік, сік цитрусових і сік лимона відповідно. Внаслідок проведеного опитування було встановлено: 93% опитаних вважають, що інформація на етикетці напою під назвою "апельсинова" із зображенням апельсина написом "з натуральним соком", в той час як у складі напою "Фруттела апельсинова" міститься сік яблучний, вводить в оману. 93 % респондентів не купували б напій під назвою "апельсинова" із зображенням апельсина і зазначенням "з натуральним соком", якщо б знали що в його склад не входить апельсиновий сік, а входить тільки яблучний

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
11 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024