Поділитись:

Facebook під час виборів поширював брехливі новини про кандидатів (відео)

Понеділок, 20 травня 2019, 02:34
Facebook під час виборів поширював брехливі новини про кандидатів (відео)

Попри обіцянку захищати вибори від закордонного втручання та кампаній із дезінформації всередині країн, Facebook не зміг ефективно протидіяти фабрикам тролів, ботам та дезінформаційним кампаніям під час президентських виборів в Україні. 

Про це інформує Голос Америки, посилаючись на колонку американської дослідниці Інституту Кеннана Ніни Янковіч.

Компанія надто повільно закривала сторінки, що роздмухували ворожнечу між прихильниками кандидатів у президенти України

"Серед інших сторінок у Facebook, що поширювали брехливі новини, була одна із понад 100 тисячами підписників, що заявляла, що Зеленський дозволить Росії силою захопити країну. Деякі виставляли його наркозалежним, чи Порошенка” алгозалежним. Одна сторінка розмістила відредаговану фотографію українського рок-співака (Святослава Вакарчука,  – прим. ред.) із табличкою в руках проти Порошенка, хоча той фактично засуджував Зеленського".

Окрім того, пише Янковіч, виборці не знали, хто стоїть за фінансуванням цих сторінок. Обов'язкову прозорість джерел фінансування рекламних повідомлень соцмережа ввела лише за два тижні до першого туру виборів. І навіть після того, сторінки, що порушували правила, надто повільно видаляли, й їхні викривлені повідомлення набирали десятки й сотні тисяч переглядів.

Нездатність компанії захистити своїх понад мільярд користувачів має стати тривожним дзвінком для Єворосоюзу, що готується до виборів у Європарламент, вважає дослідниця. На її думку, ситуація в ЄС навіть ще складніша, адже популістські ультра-праві течії набирають сили. Тому вона закликає до більшої регуляції соцмережі.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google запустить перекладач, який говоритиме голосом користувачів

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2024
04 листопада 2022
16 липня 2022
24 травня 2022
05 жовтня 2021
10:20
25 серпня 2021
27 травня 2021
07 травня 2021
18 жовтня 2020
16 вересня 2020