Поділитись:

Небезпечна погода: на Волині оголосили «жовтий» рівень

Понеділок, 20 травня 2019, 08:35
Небезпечна погода: на Волині оголосили «жовтий» рівень

Управління Держслужби надзвичайних ситуацій на Волині попереджає про небезпечні метеорологічні явища.

Про це йдеться на сторінці регіонального управління ДСНС у Facebook 

За даними Волинського обласного центру з гідрометеорології, 20 травня в області та Луцьку очікується гроза, місцями в області значний дощ, під час грози місцями посилення південно-східного вітру до 15-20 м/с . 

Також в області встановили І-жовтий рівень небезпечності.

Довідково

Жовтий рівень: звичні нам опади у вигляді дощу, снігу, ожеледиці та досить сильних поривів вітру. Ризик для людини мінімальний. Під час жовтого рівня небезпечності синоптики радять проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Помаранчевий рівень: той же, що жовтий, тільки все перераховане – в більш сильній і тривалій формі. Можуть викликати пошкодження різного роду комунікацій і падіння дерев. При помаранчевої позначці, бажано знаходитися в будинку, і нікуди не виходити, так як здоров’ю може загрожувати небезпека.

Червоний рівень: якщо оголошений червоний рівень небезпеки, то бажано не виходити на вулицю і перечекати його в будівлях. Червоний рівень – це ураган, сильні вітри, дощ, снігопади. Червона позначка, це дуже небезпечний рівень погодних умов, бажано при такій відмітці перебувати в бункері чи підвалі. Це означає що наближається сильний ураган, який може понести за собою руйнівні наслідки. При червоному кольорі нерідко проводять і евакуацію з населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські синоптики пояснили, чому так дощить і коли це припиниться

Надрукувати
мітки:
коментарів