Поділитись:

Волинських бізнесменів оштрафували на півтора мільйона гривень

Вівторок, 21 травня 2019, 15:10
Волинських бізнесменів оштрафували на півтора мільйона гривень

Упродовж січня-квітня 2019 року на Волині у сфері реалізації підакцизної продукції проведено 93 фактичні перевірки.

180 виявлених порушень, які допустили як оптовики, так і представники малого підприємництва, – підсумок здійснених контрольно-перевірочних заходів, – інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області. 

В ГУ ДФС у Волинській області застерігають підприємців від реалізації та зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка. Під час фактичних перевірок встановлено 16 таких порушень.

В ГУ ДФС в області також звертають увагу на необхідність дотримання суб’єктами підприємництва цінової політики. Загалом фіскали встановили 75 фактів реалізації підакцизної продукції за цінами нижчими чи вищими від передбачених чинними нормами.

Наявність ліцензії для торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами – теж обов’язкова законодавча умова. Під час перевірок відсутність дозвільних документів на реалізацію підакцизної продукції встановили у 20 випадках. Ще 57 зафіксованих порушень стосуються готівкового обігу та касової дисципліни.

За допущені порушення волинські фіскали застосували майже 1,5 мільйона гривень штрафних санкцій. З врахуванням попередніх періодів до бюджету сплачено майже 1,6 мільйона гривень застосованих штрафів.

Нагадаємо: про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити за номерами телефонів у м. Луцьку (0332) 77 71 02 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 72 44 14 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанина оштрафували за торгівлю неякісним спиртом

 

Надрукувати
мітки:
коментарів