Поділитись:

На луцький виконком подали до суду через забудову на Дубнівській-Рівненській

Вівторок, 21 травня 2019, 12:00

Голова ОСББ двох будинків Дубнівська, 15 та Київський Майдан, 6 Володимир Монархович подав позов на виконавчий комітет Луцької міської ради до Волинського окружного адміністративного суду.

Справа стосується рішення виконавчого комітету від 7 березня 2019 року про затвердження коригування проекту детального плану території житлового кварталу між вулицями Рівненська та Дубнівська. Тут запроектовано будівництво трьох багатоквартирних будинків і відповідної інфраструктури та торгового центру.

Однак затверджене виконкомом рішення не відповідає містобудівній документації вищого рівня, тобто Генеральному плану забудови Луцька, пише позивач.

А саме відхилення від Генплану полягають у наступному:

  • багатоквартирний будинок, який запланували на ділянці, що відповідно до Генплану має садибне призначення, не повинен перевищувати трьох поверхів;
  • 9-поверховий будинок хочуть розмістити на території, що відноситься за призначення до зелених насаджень;
  • розміщення торгового центру на території, призначення якої – багатоквартирна забудова.

У позові також вказано, що коригування проекту детального плану території містить порушення санітарних правил та будівельних норм. Із них:

  • відсутність майданчиків для збирання побутових відходів та вигулу домашніх тварин;
  • недостатня відстань від дитячих майданчиків до стоянок автомобілів;
  • відсутній проїзд для пожежних авто шириною 3,5 м навколо багатоповерхового будинку на відстані щонайменше 5 м від його зовнішніх стін;
  • відсутній майданчик для розвороту пожежної техніки у кінці тупикового проїзду біля торгово-офісних приміщень розміром щонайменше 10 на 12 м;
  • 10-поверховий будинок розміщено з порушенням санітарно-захисної зони АЗС: проектна відстань – 40 м; мінімально необхідна – 50 м.

Тож на цих підставах, що вказані у позовній заяві, Володимир Монархович просить визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 7 березня 2019 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як тут жити: луцькі ОСББ невдоволені планом забудови Рівненської-Дубнівської

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
25 березня 2024
15:05
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024