Поділитись:

10 тисяч доларів – на ідею для Луцька: стартував унікальний проект

Вівторок, 21 травня 2019, 16:23
10 тисяч доларів – на ідею для Луцька: стартував унікальний проект

У Луцьку стартував конкурс соціальних проект Lutsk Challenge Awards. Презентація цікавої ініціативи відбулася 21 травня.

Його організаторами є громадська організація «Молодіжна платформа» та американський благодійний фонд Глобального миру та розвитку (GPD Trust).

Суть конкурсу проста: відібрати гарну, корисну соціальну ініціативу, яка активізує навколо себе громадськість та потрібна Луцьку. Для її реалізації авторам дадуть 10 тисяч доларів. Втілити ідею потрібно до 31 жовтня 2019 року.

Захар Ткачук, керівник ГО «Молодіжна платформа» пояснив, що проект має відповідати завданням цілей сталого розвитку ООН.

Конкурс відбуватиметься у три етапи. До 4 червня 2019 року триватиме подача заявок від громадських організацій.

Орієнтовно до 13 червня буде відібрано журі 10 проектів, які проходитимуть етап пітчингу. Тобто, презентуватимуть свої ідеї громаді, а за них люди голосуватимуть грошима. Тобто, фінансово підтримуватимуть ідеї.

«Хто, як не громада, має бути грантодавцем?», - зазначає Захар Ткачук.

ЦІкавинкою цього етапу стане виступ мотиваційного лектора, ім’я якого поки що не розголошують.

І нарешті третій етап – це унікальний формат для України, каже представниця GPD Foundation Олеся Ніколайчук. Адже він пройде у форматі телешоу, коли змагатимуться чотири проекти, визнані кращими на попередньому етапі. Три – за результатами пітчингу та одна – за результатами голосування у соціальних мережах. Формат телешоу підтримує фонд, аби надати конкурсу публічності. Поки що немає деталей, де саме транслюватимуть конкурс, організатори відкриті до пропозицій.

Під час третього етапу ідеї оцінюватимуть експерти, в тому числі представник громадської організації, бізнесу та фонду. Фінал запланований на 26 червня. Завантажити заявку на участь можна за посиланням. Організатори закликають бути активними, готові надати консультації у випадку питань та переконані, що навіть ті хороші ідеї, які не виграють, можуть знайти своїх донорів.

Заступник директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук підкреслив, що в місті подібні громадські ініціативи часто зосереджуються на проблемах дітей. Однак не варто обмежувати проекти і досвід доводить, що такі ініціативи здатні змінювати культуру суспільства та будувати порозуміння між різними верстами населення та створювати комфорт у місті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Захар ТКАЧУК: "Ми створюємо спільноту, яка думатиме, як розвивати Луцьк"

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
19:07
15 лютого 2024
19:00
14 лютого 2024
23 жовтня 2023
04 жовтня 2023
22 липня 2023
04 липня 2023
11 травня 2023
13:55
09 травня 2023
26 квітня 2023