Поділитись:

Хто проходить у Верховну Раду: опублікували рейтинг

Середа, 22 травня 2019, 14:50
Хто проходить у Верховну Раду: опублікували рейтинг

Зараз лідером електоральних симпатій серед політичних сил в Україні є партія «Слуга народу». 

Про це свідчать результати опитування, яке проводила з 16 до 21 травня Соціологічна група «Рейтинг».

Партію «Слуга народу» готові підтримати 43,8 % тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями. За «Опозиційну платформу – За життя» віддадуть голоси 10,5 %, БПП «Солідарність» підтримають 8,8 %, Батьківщину – 7,3 %, партію «Сила та честь» Ігоря Смешка – 5,1 %, партію Святослава Вакарчука – 4,6 %, Радикальну партію Олега Ляшка – 3,3 %, Опозиційний блок – 3,2 %. 

Хто проходить у Верховну Раду: опублікували рейтинг

Як йдеться у дослідженні, партія «Слуга народу» – лідер в усіх макрорегіонах. «Опозиційна платформа – За життя» та «Опозиційний блок» мають міцні позиції у південно-східних областях. Інші партії, що зберігають шанси на потрапляння до парламенту, – у центрально-західних.

Крім того, партія «Слуга народу» лідер так званого другого вибору. Її готові підтримати у разі неучасті свого фаворита у виборах ще 11,4 % респондентів, що мають намір голосувати. За «Опозиційну платформу – За життя» у такому випадку могли б проголосувати ще 7,1 %, Партію Вакарчука підтримали б 6,4 %, Батьківщину – 5,1 %, партію «Сила і честь» 4,9 %, «Опозиційний блок» – 4,3 %, Радикальну партію – 3,7 %, Громадянську позицію – 3,6 %, БПП «Солідарність» – 3,1 %. 

Опитування було проведено з 16 по 21 травня серед населення віком від 18 років і старше, які були опитані методом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом населення. Вибіркова сукупність - 2 тисячі респондентів. Похибка становить не більше 2,2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада відмовилася розглядати закони Зеленського про вибори

Надрукувати
мітки:
коментарів