Поділитись:

У ЄС остаточно відмовилися від пластику

Середа, 22 травня 2019, 18:47
У ЄС остаточно відмовилися від пластику

Рада Європейського Союзу 21 травня ухвалила директиву про заборону в ЄС деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива.

Згідно з новими правилами, пластикові тарілки, столові прибори, трубочки для пиття, тримачі для повітряних кульок та ватні палички одноразового використання будуть заборонені до 2021 року, – інформує Радіо Свобода. 

Крім того, запроваджуються заходи щодо скорочення використання пластикових виробів, якими найбільш часто засмічують навколишнє середовище.

До 2029 року 90 % використаних пластикових пляшок мають бути зібрані в сміття і відсортовані. Крім того, до 2025 року в складі пластикових пляшок повинно бути щонаймнеше 25 % матеріалу, який можна переробити. До 2030 року такого матеріалу в пляшках має бути не менше ніж 30 %.

Першою країною в світі, що заборонила пластиковий посуд, стала Франція у 2016 році. Навесні минулого року заборонити пластиковий посуд запропонувала Єврокомісія.

Раніше від використання пластикових соломинок і інших виробів відмовлялися окремі міста США, а також окремі компанії, наприклад, Starbucks. У ряді країн Африки запроваджена заборона на використання поліетиленових пакетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів