Поділитись:

П'ятеро волинян стали призерами: у Луцьку пройшов чемпіонат з панкратіону і грепплінгу (фото)

Середа, 22 травня 2019, 22:32

Більше півтисячі спортсменів з’їхалося до Луцька на Чемпіонат України з панкратіону і грепплінгу серед юнаків, молодших юнаків та дітей (2004-2005, 2006-2007 та 2010-2011 років народження). 

Змагання проходили чотири дні з 16 до 19 травня на базі Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи (вул. Шевченка, 3) за підтримки Міністерства молоді та спорту. Змагання мають статус державних та були внесені у календарний план змагань неолімпійських видів спорту міністерства.

Організували захід Федерація панкратіону та грепплiнгу України, Волинська обласна федерація панкратіону, грепплінгу та джиу-джитсу, а також клуб «GARDA».

Партнери заходу стали Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Відділ з питань фізичної культури Волинської ОДА, компанії «PRINTING LUTSK» та «WEST AUTO HUB».

Аби взяти участь у чемпіонаті, до Луцька приїхали 17 команд із різних областей України, зокрема: Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, а також з міста Києва. 

Волинську збірну представляли бійці клубів «GARDA» та «Воїн». В результаті пройдених поєдинків п’ятеро волинян стали призерами чемпіонату.

Так, боєць клубу «GARDA» Теодор Ганейчук виборов третє місце у ваговій категорії «59 кілограмів» у розділі Gi (з кімоно). Даніель Вальчук та Іван Поремчук стали бронзовими призерами у ваговій категорії «73+» кілограми у розділі Gi та No Gi відповідно. А Іван Поліщук виборов друге місце у ваговій категорії «до 38 кілограмів» (розділ Gi). Також боєць клубу «Воїн» Максим Чайковський виборов третє місце у ваговій категорії «66 кілограмів» (розділ Gi).

Додамо, що захід був можливий за активного співробітництва Богуслава Галицького, Анатолія Бондарева та Василя Авраменка, які сприяли в організації події і облаштуванні місця проведення. Окрема подяка за підтримку компанії «Modern Expo», ресторану «SHOW BASILIC», Олексію Шмігелю, родині Маковських та Валентину Слуцькому (ФГ «Агроком»).

Нагадаємо, що в Луцьку подібний захід проходив вперше. За словами очільника Федерації панкратіону України Олександра Мандріка, чемпіонат проходив саме в Луцьку, тому що Волинська область нещодавно увійшла як постійний член до Національної федерації з цих видів спорту й зайняла активну позицію щодо їхнього розвитку.

«Це найвищий рівень національних змагань – чемпіонат України. Луцьку було доручено провести його на відповідному рівні, і місцева федерація зробила все для того, щоб ці змагання дійсно відбулися на найвищому рівні… Три дні – три килими. Усі поєдинки яскраві, жорсткі та видовищні. Це був найкраще організований чемпіонат за останній рік», – наголосив президент Федерації.

Усі фото з Чемпіонату можна переглянути тут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські спортсмени привезли «золото» з чемпіонату Європи

Надрукувати
мітки:
коментарів