Поділитись:

У Луцьку здорожчав проїзд у маршрутках

Четвер, 23 травня 2019, 10:36
У Луцьку здорожчав проїзд у маршрутках

У Луцьку підняли вартість проїзду у міських маршрутках.

Відтепер дорослим доведеться платити 6 гривень, а школярам – 3 гривні. Відповідне рішення увахлили на засіданні виконкому Луцькради 23 травня. 

Із проханням підвищити вартість проїзду звернулися до мерії перевізники (перевізник ПП “АТП № 1”, перевізник ТзОВ ВТП “Санрайз”, перевізник ПАТ “Луцьке АТП 10701” та Луцьке підприємство електротранспорту). Вони надали розрахунки, де тариф на перевезення пасажирів автобусами на маршрутах загального користування у звичайному режимі руху становить 5,74 гривні.

Зі слів директора ПрАТ "Луцьке АТП 10701" Сергія Дьоміна, перевізники готові працювати з маленьким заробітком, проте для цього необхідно підняти ціну хоча б до 6 гривень:

"Ми вважаємо, що 6 гривень – це вже запізно. Але ми готові працювати з мінімальною рентабельністю". 

Проти підняття виступили депутати Луцькради Алла Надточій і Павло Данильчук та член виконавчого комітету Михайло Щур.

Своєю чергою виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що в Тернополі та Львові вже встановлено вартість проїзду на рівні 7 гривень. А в тих містах, де тариф також 5 гривень, розпочато процедури його підняття.

"В мене до перевізників теж куча питань, але кожне рішення повинно бути об'єктивним. Якщо ми не піднімемо, то перевізники завтра не вийдуть на маршрути. Тому я підтримуватиму це рішення, щоб лучани мали змогу користуватися громадським транспортом, щоб місто не паралізувало", – сказав посадовець.

У підсумку члени виконавчого комітету підтримали рішення, відхиливши пропозицію Олександра Серватовича про збереження вартості проЇзду для дітей в розмірі 2-х гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ СТАТТІ ПРО ТРАНСПОРТ У ЛУЦЬКУ:

Надрукувати
мітки:
коментарів