Поділитись:

"Подальшу дискусію з Вітівим вважаю недоцільною", – Імберовський

Понеділок, 16 травня 2016, 11:53

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський зазначив, що подальшу дискусію з депутатом Анатолієм Вітівим вважає недоцільною, а правильно оцінити роботу обох повинні волиняни на виборах.

Про це Імберовський написав у Facebook.

Нагадаємо, що депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів запропонував не підтримувати на черговій сесії облради проект рішення "Про бюджетний регламент Волинської обласної ради". Таку позицію Імберовський назвав "політикою подвійних стандартів".

У відповідь Анатолій Вітів назвав "Бюджетний регламент", автором та ініціатором якого є Михайло Імберовський, графоманством, мовляв, якість документа залишає бажати кращого. Також Вітів висловився і щодо "закинутої" йому "політики подвійних стандартів".

Натомість Михайло Імберовський наголошує, що "Бюджетний регламент" – це продукт тривалої праці команди "Самопомочі", його помічників, депутатів обласної ради, департаменту фінансів ОДА, громади.

"Ми запросили до обговорення цього документа усіх, кому важливим є питання бюджету, питання використання коштів громади, і робили це публічно", – йдеться у повідомленні.

Імберовський вважає неправильним те, що його дії називають піаром. Оскільки, з його слів, цей документ творився не задля "продажу", а заради таких змін:

  • до складання бюджету, окрім ОДА долучити громаду і депутатів ради;
  • максимально врахувати пропозиції і запити депутатів;
  • перед виділенням коштів проводити ґрунтовний аналіз регіональних програм, рентабельність роботи комунальних підприємств і ефективність використання зданого в оренду майна;
  • відбір об'єктів для фінансування з обласного бюджету проводити колегіально, за активної участі депутатів і громади;
  • зробити процес складання бюджетних запитів головними розпорядниками коштів максимально публічним, домогтися їх оприлюднення, щоб кожен житель області міг бачити, як використовуються кошти платників податків;
  • надати можливість громаді висловити свою думку, а владі як почути громаду, так і пояснити та донести до людей своє бачення через громадські слухання.

"Якщо все вищесказане колеги вважають графоманством, то нехай так і буде. Головне, щоб такі зміни стали реальністю!", – переконаний депутат.

Також Імберовський додав, що не бачить сенсу у подальшій дискусії з Вітівим.

"Подальшу дискусію чи суперечки з п. Вітівим вважаю недоцільними, оскільки правильним буде дати можливість краянам, мудрим волинянам оцінити мою роботу під час найдемократичнішого процесу – ВИБОРІВ! Зрештою, як і мого колеги пана Вітіва. А за похвалу моєї активності та творчого запалу щиро дякую, хоча вважаю, що ще не заслужив", – зазначв він.

Надрукувати
мітки:
коментарів