Поділитись:

Туреччина заборонила доступ до Вікіпедії

Неділя, 26 травня 2019, 00:30
Туреччина заборонила доступ до Вікіпедії

Американська неприбуткова організація Wikimedia Foundation, яка є засновником онлайн-бібліотеки, подала до Європейського суду з прав людини через блокування ресурсу на території Туреччини.

Про це повідомляє theБабель, з посилання на сайт компанії.

«Сьогодні ми звертаємося до Європейського суду з прав людини, Міжнародний суд, який розглядає справи про порушення прав людини у рамках Ради Європи, з проханням зняти більш як дворічне блокування Вікіпедії в Туреччині. Ми вдаємося до цих заходів у рамках нашої незмінної прихильності до знань та свободи висловлення думок як основних прав кожної людини», – йдеться в повідомленні.

Також цей вчинок прокоментувала директорка Wikimedia Foundation Кетрін Маер.

«Ми віримо, що інформація, знання робить світ кращим. Що коли ми ставимо запитання, дізнаємося факти, і здатні зрозуміти всі погляди на проблему, це дає нам змогу створити основу для більш справедливого і толерантного суспільства. Вікіпедія – це глобальний ресурс, у формуванні якого може активно брати участь кожен. Саме завдяки цьому колективному процесу написання й переписування Вікіпедія стає більш корисною, комплексною й більш представницькою. Саме завдяки цьому процесу ми, глобальне суспільство, досягаємо всеосяжного консенсусу щодо того, як бачимо світ», – підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів