Поділитись:

Товари в інтернеті та оренда житла: як шахраї "розводять" волинян

Понеділок, 27 травня 2019, 10:25
Товари в інтернеті та оренда житла: як шахраї

Попри роз’яснювальну роботу правоохоронців, волиняни мало не щодня стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі товари, вимагаючи за них передоплату.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Маючи намір купити скутер, пропозиція про продаж якого була виставлена на популярному сайті, мешканець Луцька переказав на рахунок шахраїв понад 5,5 тис. грн. Майже 3 тис. грн позбувся в такий самий спосіб лучанин, бажаючи купити за привабливою ціною автозапчастини.

Аби винайняти житло в обласному центрі, волинянка переказала завдаток у сумі 1,5 тис. грн "власникам квартири", які виставили в Інтернеті оголошення про здачу її в оренду. Жінку спокусили гарні фото, дешева ціна та ще і "орендодавці" у телефонних розмовах переконували, що квартирою цікавиться багато клієнтів.

Після отримання коштів шахраї більше на зв'язок із покупцями та орендаркою не виходили.

Прокуратура Волині укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари або винаймаючи житло через Інтернет. У жодному разі не здійснювати оплату за товар або послугу шляхом переказу безготівкових коштів, а замовляйте товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його. Бажаючи ж винайняти квартиру – зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, укладайте договір оренди – й лише після цього оплачуйте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайство на Волині: пенсіонерка за 50 тисяч відкупила доньку від «злочину»

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів