Поділитись:

Чим Волинь найбільше поповнює держбюджет

Понеділок, 27 травня 2019, 15:36

У структурі надходжень податків до державної скарбниці бюджетоформуючим залишається податок на додану вартість.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, за підсумками січня-квітня 2019 року суб’єкти господарювання Волині спрямували до держбюджету 514,2 мільйона гривень податку на додану вартість. Ця сума на 32,2 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Позитивна динаміка збору ПДВ стабільна з початку року. Окрім чинників економічного характеру, як-то позитивні тенденції соціально-економічного розвитку, саме ефективний податковий супровід платників ПДВ сприяє мобілізації вагомих надходжень. Технологічні рішення та алгоритми роботи з платниками ПДВ передбачають винятково електронний формат спілкування фіскалів з господарюючими суб’єктами. Це означає, що суб’єктивний чинник та корупційну складову виключено повністю», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас керівник волинських фіскалів підкреслила, що органи ДФС налагодили постійний діалог з представниками соціально відповідального бізнесу. А протидія спробам окремих платників в будь-який спосіб мінімізувати сплату податків має належне інформаційно-аналітичне забезпечення.

Наразі 44 відсотки від усіх сплачених до держбюджету податків на Волині забезпечили платники податку на додану вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів