Поділитись:

На півмільйона гривень: в «Ягодині» знайшли «зайвий» товар з Америки

Понеділок, 27 травня 2019, 17:24

На митному посту «Ягодин» з американського відправлення вилучили «зайвий» товар на понад півмільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У пункті пропуску «Ягодин» з вантажівки у ході повного митного огляду з описом та перерахунком пакувальних місць вилучили автомобільні запчастини на 541 тис. гривень.

На замовлення української компанії польський міжнародний перевізник мав доставити зі США до Києва кілька вживаних сільськогосподарських машин (жниварки, сінозаготівельні валкоутворювачі, навантажувачі) із навісним обладнанням та змінними складовими (колеса, двигуни).

Проте, крім зазначених у товаросупровідних документах, у причіп автомобіля було додатково завантажено понад сотню найменувань дрібних автозапчастин: гайки, шайби, поршневі кільця, скоби, карбюратори, свічки запалювання, направляючі, пружини, клапани тощо.

Понад тисячу одиниць виробів з металу було складено у шість картонних коробок та два дерев’яних ящики. Пояснити їх наявність у вантажі водій (громадянин Польщі) не зміг.

Через порушення митних правил автозапчастини вилучили на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення фірми-відправника до відповідальності. Санкція статті 483 Митного Кодексу України за такі дії карає штрафом у повному розмірі незадекларованого товару та його конфіскацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планшети, смарт-годинники, квадрокоптери: в "Ягодині" вилучили товару на майже півмільйона гривень

 

Надрукувати
мітки:
коментарів