Поділитись:

Гриневич закликала школи провести ековипускний

Понеділок, 27 травня 2019, 23:21

Міністр освіти закликала школи приєднатися до флешмобу #ековипускний, метою якого є відмова від повітряних кульок на святкуваннях випускних вечорів.

Про це Лілія Гриневич написала у своєму Facebook.

За її словами, незалежно від гарних традицій, які створюють приємні спогади, водночас потрібно мати мужність та силу, аби відмовитися від звичок, які руйнують світ навколо нас.

"Я сама про це раніше не думала, але UAnimals привернули мою увагу: щороку наприкінці навчального року ми випускаємо в небо повітряні кульки, які забруднюють наші водойми, шкодять тваринам та планеті загалом.

Я ділюся сама і закликаю всіх вас приєднатися до флешмобу #ековипускний. Його суть – відмовитися від використання повітряних кульок під час свят у школах".

Гриневич також закликала розповідати про причини, чому усім потрібно відмовитись від кульок.

За її інформацією, повітряні кульки можуть подолати відстань в тисячі кілометрів, забруднюючи найвіддаленіші і незаймані куточки нашої країни.

Термін розкладання кульок – від 4 років, а капронових стрічок – понад 100 років. Цього достатньо, щоб нашкодити тваринам, яких дуже приваблює яскраве забарвлення кульок. У результаті птахи часто заплутуються в стрічках і не можуть більше літати, а наземні тварини ковтають залишки куль.

Також багато тварин не здатні відрізнити їжу від сміття, тому вони можуть випадково проковтнути предмети, які завдадуть їм шкоди. Коли тварина проковтує повітряну кульку, вона може блокувати її кишковий тракт та призвести до смерті.

Латексні кульки забруднюють річки та небезпечні в першу чергу для тварин, а ось вироби з фольги можуть призвести до відключення електроенергії і спровокованих іскрою пожеж. З огляду на ці наслідки, в деяких регіонах Великобританії, Австралії та США запуск кульок заборонений законодавством.

"Давайте бути відповідальними та створювати нові, ще яскравіші традиції разом. Ваш випускний клас може посадити дерево з іменною табличкою або встановити лавку в парку поруч зі школою. Гарні справи житимуть і залишатимуться у пам’яті довше!", – зазначила міністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скільки обійдеться українцям випускний

Надрукувати
мітки:
коментарів