Поділитись:

На торгівлі алкоголем і тютюном Волинь заробила майже 40 мільйонів гривень

Вівторок, 28 травня 2019, 09:40

Упродовж січня-квітня 2019 року на Волині сплачено 37,4 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Сума отриманого місцевими громадами роздрібного акцизу перевищує аналогічного показники минулого року на 5,6 відсотка. Зокрема, у квітні поточного року територіальні громади області отримали 9,3 мільйона гривень роздрібного акцизу, – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

«На перший погляд невеликі суми роздрібного акцизу – додатковий фінансовий ресурс, які громади отримують щомісяця. Тому кожен лідер місцевого самоврядування та мешканці повинні бути зацікавлені в тому, щоб на території їх громади здійснювалася легальна підприємницька діяльність, а підакцизна продукція реалізовувалася з дотриманням всіх законодавчих вимог. Така відповідальна позиція – стабільні податкові надходження, що можуть використовуватися для вирішення актуальних питань
життєдіяльності громади», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що лише легальна підакцизна продукція відповідає стандартам якості та є джерелом наповнення бюджету.

«А це означає, що кожен, хто купує підакцизну продукцію, має право поцікавитися у її продавця про наявність ліцензії та марок акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції. Така уважність та обережність не буде зайвою, коли йдеться про здоров’я , а то і життя наших близьких та рідних. Не варто забувати про винятково прагматичний момент – надходження податків до місцевих бюджетів», – вважає Світлана Савчук.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів