Поділитись:

Приміщення луцького РАЦСу хочуть поділити між трьома структурами

Понеділок, 16 травня 2016, 16:20
Приміщення луцького РАЦСу хочуть поділити між трьома структурами

Приватна фірма "Фуджі", яке знаходиться в приміщенні луцького РАЦСу, не продовжать оренду, а віддадуть для потреб соцслужби.

Управління юстиції хоче, щоб для РАЦСу продовжили оренду на два роки та 11 місяців на попередніх умовах, тобто на всі приміщення. Про це розповіла начальник відділу управління майном комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабко 16 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

Депутат Луцькради Павло Данильчук нагадав присутнім, що минулого тижня було виїзне засідання комісії, яка оглянула приміщення РАЦСу (в якого 30 травня закінчується договір оренди). Тоді була пропозиція продовжити їм оренду, але не на всі приміщення.

Частину приміщень хотіли віддати для центру соціальних служб у справах сім'ї, дітей та молоді, а також "викроїти" приміщення для архіву філії департаменту соціальної політики.

Алла Грабко ознайомила депутатів із напрацьованими пропозиціями. Відповідно до них пропонують залишити за центром соцслужб приміщення площею 71 метр квадратний на другому поверсі, а також віддати приміщення під ним на першому поверсі розміром близько 131 метра квадратного. Оскільки відвідувачами центру є діти-візочники, яким не зручно підійматись на другий поверх.

Начальник головного управління юстиції Волинської області Валентин Кухарик повідомив, що його управління не підтримує такої пропозиції.

"Я розумію необхідність в приміщеннях, але в обласному РАЦСі за 4 місяці на прийомі побувало 1 400 громадян. Зрозумійте, що будь-яка справа – людина працює з архівом. Ми працюємо, щоб надавати послуги якісно та зручно", – сказав Валентин Кухарик.

Він запропонував вирішити питання з приміщеннями за рахунок площі, яку зараз займає фотостудія "Рембрант" на першому поверсі.

Депутат Олександр Кравчук запропонував віддати під оренду фотостудії зал на другому поверсі, який РАЦС не використовуєте.

"Там 300 квадратів, їм не вигідно буде орендувати таку площу. Ідеально було б, якби ці пропозиції, озвучені Грабко, погодила юстиція. Але поки що юстиція не погоджується. Тому мусимо шукати якийсь компроміс", – сказав заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Натомість вирішили договір оренди продовжити до 31 березня 2017 року.

ПФ "Фуджі" не продовжили оренду, а віддати це приміщення у користування соцслужбі. Ще одне приміщення та коридор, який знаходиться поряд із приміщеннями департаменту, вирішили віддати у спільне користування.

Також рекомендували відділу комунального майна вивчити питання щодо орендарів - перукарні та фотосалону.

Надрукувати
мітки:
коментарів