Поділитись:

У Луцьку – масштабне навчання бойової авіації

Понеділок, 16 травня 2016, 17:27
У Луцьку – масштабне навчання бойової авіації

До червня 2016 року в Луцьку триватиме навчально-методичний збір бомбардувальної та розвідувальної авіації Повітряних сил України.

До Луцька тимчасово передислокували бойові та навчальні літаки авіабригади з Хмельничини "СУ-24М" та "Л-39", – інформує ІА ZIK.

"Одним із сповпів Збройних сил України є авіація. Цей збір дозволить нам відшліфувати навички досвідчених пілотів та навчити нових", – зазначив речник бригади Сергій Жмурко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК СУ-24 ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ БОЙОВІ ПОЛЬОТИ НАД ЛУЦЬКИМ НЕБОМ (ВІДЕО)

Проконтролювати, як тривають навчання завітав і комундувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Дроздов. Він підкреслив зручність проведення зборів саме у Луцьку. Адже поруч – полігон, а тут і відповідна база.

"У Луцьку раніше дислокувалася авіадивізія із "СУ-24", тож волоняни не забули цей гуркіт, який чують зараз", – зазначив він.

До проведення збору на Луцькому летовищі готувалися заздалегідь. Зі слів заступника командира аеродрому Андрія Вдовіцина, вперше з 1991 року вдалося відновити злітно-посадкову смугу. Хоча подібний збір відбувався у Луцьку і два роки тому, але не настільки масштабний за інтенсивністю польотів та тривалістю.

Про підготовку бойових машин до польотів розповів заступник командира ескадрилії Віктор Калішенко. Із його слів, передпольотна підготовка літака триває півтори години, міжпольотна – 50 хвилин. Літають бойові машини вельми інтенсивно. За добу використовуючи до 120 тонн пального.

Надрукувати
мітки:
коментарів