Поділитись:

Як працює «безпечне місто» в Тернополі

Субота, 01 червня 2019, 10:00
Як працює «безпечне місто» в Тернополі

У Тернополі є близько 400 камер, які працюють та введенні в єдину мережу, до якої мають доступ і правоохоронці, і тернополяни.

Про це в інтерв’ю «Протилежний Погляд. LIVE» на "12 каналі" розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. Нагадаємо, це вже друга програма спецпроекту, в межах якого команда записує розмови з мерами успішних міст України. Перша така розмова відбулася із міським головою Дніпра Борисом Філатовим.

Він зазначив, що кожного року у Тернополі виділяють кошти на програму безпечне місто. Нагадаємо, що у Луцьку цю програму більшість у міській раді ігнорує. У 2019 році фінансування з бюджету міста на камери зовнішнього спостереження у межах програми «Безпечне місто» не передбачено.

«Перш за все, це матеріальна та фінансова підтримка з боку місцевого самоврядування правоохоронних органів. Це кошти для ремонтів, облаштування нових опорних пунктів, придбання техніки для правоохоронних органів, палива, запчастин, ремонту авто. Спільно з правоохоронцями визначили найнебезпечніші місця у Тернополі і за їхньою вказівками там монтуємо систему відеоспостереження, яка включена в єдину базу по місту. І правоохоронці мають постійний доступ до неї», - зазначив Сергій Надал.  

Такими камерами облаштовані виїзди та в’їзди в місто. Нині працюють над встановленням камер, які можуть розпізнавати номери.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За центром Луцька хочуть стежити онлайн

 

Надрукувати
мітки:
коментарів