Поділитись:

Скільки треба пити води літом – порада експертів

П'ятниця, 31 травня 2019, 03:17

Медики вважають, що відчуття спраги – це найкращий показник того, що організму потрібна вода. У спекотну погоду норма споживання рідини підвищується.

Експерти MedikForum розповіли, скільки потрібно пити води у спеку.

У нормі. Лікарі радять пити воду, виходячи з розрахунку приблизно 30 мл рідини на кожен кілограм ваги.

У спеку. В умовах спеки потреба організму в рідині підвищується, й норма рідини збільшується в півтора-два рази.

Їжа – теж вода. 20 % денної норми рідини становить води з їжі. Особливо насичені водою кавуни, брокколі, цитрусові, молоко, морква, йогурти, яблука.

Норма години. Скільки б не було випито води за день, існує безпечний максимум – від 1 до 1,5 літрів на годину. Вживати більше води за одну годину категорично не рекомендується, це шкодить стану судин, серця та мозку.

Кому не можна пити багато води? Людям, у яких порушена робота нирок і серця, є дисфункції щитовидної залози, проблеми з печінкою і серцем, а також при прийомі ліків в рамках терапевтичного курсу необхідно ретельно контролювати об'єм споживаної рідини. У спекотну погоду їм доцільно проконсультуватися з лікарем з приводу пиття води.

Як часто пити. Медики вважають, що відчуття спраги – це найкращий показник того, що організму потрібна вода. Якщо пити воду в моменти, коли виникає спрага, можна не побоюватися, що організм постраждає від зневоднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що організму бракує води: поради Супрун

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
09 лютого 2024