Поділитись:

Пляжна зона, концерти, виставки: що планують робити із «Межигір’ям»

П'ятниця, 31 травня 2019, 16:25

Компанія, яка виграла конкурс на управління резиденцією «Межигір’я», каже, що буде зберігати її територію в належному вигляді, розвивати природу, туризм, наукові дослідження та сприяти соціально-економічному розвитку території.

Майбутній переможець вирішив поділити резиденцію на зони, зокрема історично-культурну, масово-видовищну, пляжну, зону відпочинку і прогулянок, оздоровчо-спортивну, ресторанну, дитячу та інші. Про це йдеться у документах фірми «Скомпані», оприлюднених Нацагентством з менеджменту і розшуку активів. – пише Українська правда. 

Всі історичні пам’ятки обіцяють залишити у публічному доступі для відвідування туристами. На території резиденції хочуть проводити концерти, фестивалі, виставки, лекторії тощо.

Над відкриттям ресторану у будівлі-кораблі «Галеон» мають працювати ресторатори Євген Клопотенко та Анна Герман. Там хочуть зберегти нинішній дизайн, але «зробити його українським – з акцентом на меню з локальних продуктів і трендовими технологіями».

Водночас у прес-службі Клопотенка заперечили домовленості з «Скомпані» та назвали їхні заяви фейком. А ресторатор Анна Герман підтвердила співпрацю із «Скомпані» і сказала, що особисто вела попередні перемовини з Клопотенком.

Також, за планом, на території працюватиме фуд-корт зона, де буде розміщено до 15 пунктів торгівлі.

«Скомпані» каже також про «соціальну місію» і необхідність зробити «Межигір'я» доступним для людей з інвалідністю, самотніх і немічних людей похилого віку.

У резиденції президента-втікача Віктора Януковича хочуть зробити інклюзивний табір для дітей з інвалідністю.

Також переможці конкурсу називають своїм партнером відомий благодійний фонд«Жизнелюб» і хочуть разом проводити заходи для пенсіонерів і малозабезпечених людей.

УП звернулася до «Жизнелюба» за підтвердженням цієї інформації.  У своїй програмі «Скомпані» згадує благодійну барахолку «Кураж Базар», яка регулярно відбувається в Києві.

Водночас, арт-директор «Кураж Базар» Наталія Арзамасцева запевнила, що організатори барахолки не мають жодних домовленостей щодо «Межигір’я».

В оздоровчо-спортивній зоні обіцяють створити «відкриті простори під ігрові та навчальні майданчики, спортивні майданчики», у дитячій – «сучасні дитячі майданчики на відкритих галявинах».

У лабораторії, яка є на території президентської резиденції, хочуть  досліджувати продукти харчування для громадян України та туристів.

Для отримання доходу фірма-переможець збирається залучати туристів (від 200 тисяч до 9 мільйонів гривень доходу на рік), здавати в оренду об’єкти та окремі локації (від 50 до 600 тисяч), надавати готельні послуги (від 40 до 150 тисяч). Також новий управитель розраховує на заробіток від реалізації товарів, виконання платних робіт і послуг, рекреаційних послуг та проведення спеціальних послуг.

20 % прибутку «Скомпані» хоче забирати собі. Інша частка, відповідно до законодавства, має спрямовуватись до державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів