Поділитись:

Аеросфера в Луцьку: ціна польоту, особливі гості та неймовірне видовище

П'ятниця, 31 травня 2019, 17:36
Аеросфера в Луцьку: ціна польоту, особливі гості та неймовірне видовище

З 1 по 2 червня на карнавалі повітряних куль Аеросфера 2019 в Луцьку буде насичена програма. Обіцяють розваги і дітлахам, і дорослим, а насамперед – унікальне видовище у небі та можливість стати його учасником чи спостерігачем.

Про особливості цьогорічної програми 31 травня під час прес-конференції розповідали організатори карнавалу.   

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик запросив усіх лучан на свято, адже подивитися буде на що протягом двох днів. Окрім цього лучани зможуть поспілкуватися із пілотами. Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, Луцьк є одним з унікальних міст України, де відбуваються подібні дійства.

А саме до міста приїдуть 10 пілотів, які обслуговуватимуть 8 повітряних куль.

Зі слів Сергія Скалька, генерального директора Київського Повітроплавального Товариства «Монгольф’єр», минулий фестиваль відбувся успішно в Луцьку. Пілоти не прагнуть значно збільшити кількість куль, аби не заважати трафіку в місті. Адже кожну кулю супроводжує машина та команда. Минулого року було куль було п‘ять. Цьогоріч кількість збільшили до восьми, в тому числі очікується приїзд кулі-сови. 

«Головне, аби ми могли об’єднувати людей, відпочивати культурно та красиво», – зазначив Сергій Скалько. Кулі будуть літати з 6 ранку до 21 години, всі дозволи на польоти є. 

Відвідати захід зможуть всі лучани абсолютно безплатно. А ось польоти будуть коштувати гроші. Вартість польоту в Україні складає близько 3000 грн, а в Європі це коштує дорожче, в середньому 200 євро. Хоча такий відпочинок дуже популярний і по всьому світу відбуваються масштабні фестивалі.

Це підтверджує жінка-пілот Людмила Самборська. В українське небо вона підніметься вперше, хоча має багаторічний досвід польотів за кордоном по всьому світу. Людмила – родом із Луцька, однак вже 30 років живе у Німеччині, будучи керівником Асоціації повітроплавства. Жінка-пілот дуже хотіла завітати саме в рідне місто, де вивчала музику. Обіцяє по завершенню відвідин описати свої враження від міста.   

Політ на кулі триватиме близько години. Однак, час залежить від того, чи є поблизу місце для посадки. Тож може тривати довше, чи коротше.

Пілоти порівнюють себе у небі з художниками, адже де, як не на кулі, можна вправно керувати польотом. Щодо своїх гостей на борту, то кажуть, напади панічного страху – дуже нечасте явище. Тим паче, що куля підіймається повільно і людина встигає адаптуватися.

Хоча, пригадує Людмила Самборська, в її практиці був випадок, коли чоловік у Мексиці весь політ провів навколішках.

До слова, пілоти сподіваються, що в авіашколу, де навчають польотам, підуть учні і з Луцька, аби розвивати повітряний туризм в місті. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів