Поділитись:

Інформація про замінування вокзалу і будинків у Луцьку не підтвердилася

Неділя, 02 червня 2019, 13:56
Інформація про замінування вокзалу і будинків у Луцьку не підтвердилася

До поліції 2 червня надійшло повідомлення щодо можливого замінування ряду об'єктів у Луцьку.

Зокрема, йшлося про два житлові будинки на вул. Шопена, залізничний вокзал, торговельний центр. Прог це інформують у поліції Волині. 

На місцях ймовірних замінувань працювали поліцейські, спеціалісти вибухотехнічного відділу поліції області, співробітники відповідних служб. Правоохоронці завершили перевірку об'єктів, інформація щодо їх замінування не підтвердилася. Під час огляду приміщень та території вибухонебезпечних речовин і предметів не виявили.

За фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності слідчі відомості внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років.

Поліція Волині просить громадян з розумінням поставитися до заходів з реагування на повідомлення щодо можливого замінування.

Нагадаємо: такі повідомлення надходять вже третій день поспіль. 1 червня вже було повідомлення про нібито вибухівку в авто на вулиці Винниченка біля офісу команди Володимира Зеленського, про небезпеку в луцькому звіринці та інфекційній лікарні. Правоохоронці перевірили об'єкти та не виявили небезпечних предметів.

31 травня були повідомлення про буцімто мінування десяти об'єктів в Луцьку. Зокрема йшлося про «Там-Там», «Нову Лінію», районну лікарню, собор, офісу команди Зеленського, Генеральне консульство Польщі, автозавод, Варшавський ринок та інші. Тоді служби перевірили  об'єкти, щодо яких отримали повідомлення про замінування. Вибухівки там не знайшли. Відкрите кримінальне провадження щодо завідомо неправдивого повідомлення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів