Поділитись:

У Ковелі відбувся ХІІІ міжнародний фестиваль «Танцююче місто» (фото)

Неділя, 02 червня 2019, 23:32

 

У Ковелі 1 червня відбувся ХІІІ міжнародний фестиваль «Танцююче місто».

Про це повідомили на офіційному сайті Ковельської міської ради. 

Мистецьке дійство відбулось з ініціативи відділу культури виконавчого комітету міської ради та за підтримки благодійного фонду «Патріоти Волині». 24 колективи представили 53 танці на сцені палацу культури імені Тараса Шевченка.

До цього творчого форуму учасники готуються впродовж року: підбирають репертуар, працюють над дизайном костюмів, відшліфовують рухи. У залі був аншлаг. Прийшли родини, аби підтримати свої юні дарування. Найбільше овацій дісталось найменшим учасникам. Чотири колективи з дитсадків міста зачарували своїми виступами.  

Керівник студії східного танцю «Ахат» Вікторія Шилюк розповідає: «До «Танцюючого міста» ми традиційно готуємо нові постановки. Цьогоріч їх чотири. Прем‘єра була у кожної вікової групи. 50 дівчат  були задіяні у концерті. Загалом у нас займається вдвічі більше».

«Танцююче місто» – це калейдоскоп жанрів і стилів. Тут можна побачити і вічно юний вальс і насолодитись сучасними ритмами естрадних постановок, поспостерігати за танцями народів світу та відчути енергію брейк-дансу.

Варто сказати, що дев’ятий рік поспіль фестиваль є міжнародним. Нині на сцені Палацу культури виступали два ансамблі з польського міста Кросно – «Клекс» та «Стреч». Олексанра Фейдаш, хореограф «Клексу», каже що їх вразила кількість колективів, їх професіоналізм, майстерність. А ще вони в захваті від сцени, атмосфери, програми. 

Гості подарували ковельчанам дуже романтичні та драйвові композиції. Глядачі тепло зустрічали колективи, не шкодуючи аплодисментів. Завітали у Ковель і два колективи з Нововолинська. Їх теж зацікавив фестиваль «Танцююче місто».

Понад три години тривала концертна програма, яка не залишила нікого байдужими. Усі учасники вкотре продемонстрували, що мова танцю здатна розповідати історії і оживити емоції. Разом з тим, це велика праця, яка залишається за кулісами. А глядач уже бачить довершене дійство.

«Танцююче місто» – це особлива подія у творчому житті Ковеля. Дуже приємно, що перший день літа у Ковелі був прикрашений барвистими кольорами танцю. Радує, що наше «Танцююче місто» зібрало стільки учасників. Ми побачили кращі колективи Ковеля, до нас завітали гості. Всіх їх тут об’єднала любов до танцю. Ідея, яка виникла 13 років тому, успішно реалізується. У нашому фестивалі немає переможців і переможених. А головний приз - гарний настрій та позитивні емоції...", –  зауважив заступник міського голови Ігор Прокопів зі сцени фестивалю, подякував усім за участь та передав вітання від міського голови Олега Кіндера.

Без подарунків колективи не залишились. Кожен  отримав Диплом учасника, пам’ятну статуетку.

А наймолодші – дошкільнята – ще і похід у розважальний центр. Такий приємний сюрприз їм підготував благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині. 






ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі стартував 14-й міжнародний пробіг (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів