Поділитись:

«Чорнобиль» треба дивитися усім, хто сумує за СРСР, – міністр інфраструктури

Понеділок, 03 червня 2019, 12:12
«Чорнобиль» треба дивитися усім, хто сумує за СРСР, – міністр інфраструктури

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян поділився враженнями від серіалу «Чорнобиль» і закликав усіх до перегляду. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

«Тим, хто ностальгує за радянським минулим і особливо безкоштовною медициною: облуплені радянські лікарні, де непевні, чи є у них йод, гнітюча дійсність радянських квартир і будинків сильно дисонує з умовами партійних бонз. Тим, хто не може визначитися: на Сході України війна з Росією чи «конфлікт». І це не розстрільні 1920-ті, не голодоморні 1930-ті, не воєнні 1940-ві, не голодні повоєнні 1950-ті, а «belle epoque» Радянського Союзу, золоті часи комунізму, романтика Брежнівського застою, коли «ковбаса була по 2.20» і майже ще була. І в ці ностальгічні часи – облуплена реальність і відсутність елементарного йоду. І брехня, тотальна брехня некомпетентних бовдурів на всіх щаблях окупаційної влади.
І ненависть, байдужість до окупованого населення «республік», – написав Омелян. 

Із його слів, 1986 року українці були за мить від свого останнього голодомору – атомного, від якого вмирають досі.

«Рак лише за останні три роки забрав декількох моїх друзів і дивом не забрав ще декількох. Лише ціною людських втрат, надзвичайних зусиль звичайних людей цю катастрофу вдалося зупинити. Геройство одних – це переважно наслідок тупості інших. І це точно про Радянський Союз Цей серіал треба дивитися і робити чесні висновки: дякувати Богу, що Радянський Союз здох, а ми повинні мчати на Захід, з усіх сил стати членами НАТО і ЄС.  А не ржати зі «Сватів», «ЧістаНьюз», де «два дурні – ета сіла», де мір-дружба-сало і какая разніца», – наголосив міністр. 

Як зазначив він, «Чорнобиль» має показати «1+1», «щоб совки вмить стали патріотами».

«Ми всі могли не народитися після 1986 і померти в страшних муках, хто народився до 1986. І сміятися було би нікому...» – на завершення додав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів